ASH Polaris HerentalsPolaris is een Herentalse (jeugd)vereniging waar jong en oud welkom zijn. Vrijwel elke week komen we op vrijdagavond bij elkaar om samen onze hobby te beleven.

U bent hier

Ruimtevaart Tentoonstelling in Herentalse Lakenhal.

 

Tijdens het weekend van 14 en 15 april organiseren de Amateur Sterrenkundigen van Herentals een tentoonstelling in de Lakenhal (Grote Markt, Herentals) met als centraal thema “België en de Ruimtevaart”.

ASH-Polaris bestaat in 2012 dertig jaar. De eerste Belgische ruimtevaarder Dirk Frimout ging twintig jaar geleden de ruimte in. En Frank De Winne werd zijn opvolger, tien jaar geleden. Drie redenen dus om een tentoonstelling te wijden aan wat België in de ruimtevaart betekent. Niet alleen was een Belg de eerste die de wiskunde achter de ruimtevaart had uitgerekend, een Belg zorgde er voor dat Amerika zijn eerste astronaut in de ruimte kon lanceren. Het eerste en tot nog toe enige kunstwerk op de Maan is van een Belg. Dankzij de Belgische diplomatie werd het Europese ruimtevaartagentschap opgericht. En ons land heeft nu ook zijn eigen satellieten, met Proba 1 die al meer dan tien jaar foto's maakt van de Aarde, en Proba 2 die ook al meer dan twee jaar de zon waarneemt.

Naast ruimtevaart zijn er ook een hele reeks praktische sterrenkundige proefjes die je kan uitvoeren. Bij helder weer is er zelfs de mogelijkheid om naar de zon te zien. En het resultaat van onze Astro Art wedstrijd voor de jeugd kan je ook komen bewonderen. Uiteraard kan je uitgebreid kennis maken met Polaris zelf.

Dat kan dus in de Lakenhal op de Grote Markt van Herentals, zaterdag tussen 14 en 20 uur, zondag tussen 14 en 18 uur. Inkom gratis.

Deel deze pagina

Reageer