ASH Polaris HerentalsPolaris is een Herentalse vereniging waar jong en oud welkom zijn. Vrijwel elke week komen we op vrijdagavond bij elkaar om samen onze hobby te beleven.

U bent hier

Sterrenkijkdagen 2018

STERRENKIJKDAGEN IN HERENTALS 

Ook dit jaar zijn de Amateur Sterrenkundigen van Herentals, A.S.H.-Polaris, weer paraat met de Nationale Sterrenkijkdagen. Deze gaan door op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari, telkens vanaf 19 uur. Na verschillende edities op het Herentalse begijnhof zitten we dit jaar op een nieuwe locatie, het dorp van Morkhoven (deelgemeente Herentals).

Bij helder weer staan de telescopen op het Dorpsplein klaar om je kennis te laten maken met de sterrenhemel. Mooie nevels, schitterende sterrenhopen,  verre melkwegstelsels en ook de Maan passeren door het beeld. Je leert de belangrijkste sterrenbeelden terug te vinden. 

Maar er is meer. In het kader van Wereldtals kan je in het Dorpshuis een doorlopende voordracht volgen over de sterrenbeelden en hun verhalen uit de ganse wereld. De sterrenbeelden zoals wij ze kennen, vinden hun oorsprong in de Grieks-Romeinse mythologie. Maar ook andere culturen kijken reeds lang naar de duizenden sterren aan de hemel. Zij zien andere beelden en hierbij horen ook andere verhalen. Deze voordracht gaat ook door bij bewolkt weer.

Deel deze pagina

Reageer