ASH Polaris HerentalsPolaris is een Herentalse vereniging waar jong en oud welkom zijn. Vrijwel elke week komen we op vrijdagavond bij elkaar om samen onze hobby te beleven.

U bent hier

Sterrenkijkdagen en TelescoopAtelier in Herentals

STERRENKIJKDAGEN

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart zijn het weer Sterrenkijkdagen in Vlaanderen. De Amateur Sterrenkundigen van Herentals, ASH Polaris, staan op beide avonden in het Herentalse Begijnhof, nabij het Fundatiehuis, telkens vanaf 19 uur.

Bij heldere hemel kan je komen kijken naar de Maan en – vroeg op de avond – Venus en Mars. Leer de verschillende sterrenbeelden herkennen, ga mee op zoek naar neveltjes, sterrenhopen en melkwegstelsels, en probeer je te oriënteren door de Poolster te vinden. Binnen kan je – ook bij bewolkt weer – doorlopend naar korte voordrachten komen luisteren.


TELESCOOP ATELIER IN HERENTALS

Op zaterdag 18 maart organiseren de sterrenkundigen van Herentals een derde Telescoop Atelier. Heb je thuis een sterrenkijker maar heb je problemen met het opstellen van die kijker, krijg je geen scherp beeld of vind je niks terug aan de hemel, kom dan gerust langs met je telescoop. Zou je graag een telescoop willen kopen of er zelf eentje maken, kom dan eens een kijkje nemen. Je bent welkom op de eerste verdieping van de Jeugddienst (Stadspark, ingang Nieuwstraat of Belgiëlaan), en dat tussen 15 en 17 uur.

 

Volg ons op Twitter: @ashpolaris
Volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/groups/ashpolaris/ 

Deel deze pagina

Reageer