ASH Polaris HerentalsPolaris is een Herentalse vereniging waar jong en oud welkom zijn. Vrijwel elke week komen we op vrijdagavond bij elkaar om samen onze hobby te beleven.

U bent hier

Vijftig jaar geleden - De eerste maanlanding: Tentoonstelling en event

Op 20 juli 1969 won Eddy Merckx niet alleen zijn eerste ronde van Frankrijk, diezelfde dag landde Apollo 11 op de Maan. Enige uren later zette Neil Armstrong als eerste een stap op onze naaste buur. Een verjaardag die de Amateur Sterrenkundigen van Herentals niet onopgemerkt voorbij kunnen laten gaan. Zo gaat er in de Lakenhal (Grote Markt) op zaterdag 13 juli (tussen 14 en 20 uur) en op zondag 14 juli (tussen 10 en 18 uur) een tentoonstelling door over het Apollo-programma. Naast uiteraard de vlucht van Apollo 11 komen ook de andere maanmissies aan bod: de vele maanwandelingen, de maanrover, het drama van Apollo 13 enzovoorts. De tentoonstelling is gratis.

Een weekje later, op zaterdag 20 juli gaat in diezelfde Lakenhal een Apollo 11 Event door. Tussen 14 en 18 uur herbeleven we in woord en beeld die historische vlucht: de lancering, de lange tocht naar de Maan, de spannende afdaling naar het oppervlak, de eerste stappen en de terugtocht. Inschrijven voor dit event is wel verplicht (inkom 10 euro) en dat kan via de website: https://forms.gle/SpT1N9v7cjpvsZRx8

 

 

Deel deze pagina

Reageer