Helios - AverbodeHelios is de VVS-afdeling in de ruime omgeving van Averbode

U bent hier

Helios en de zonnekijkdag van 5 juli 2015

Een talrijke groep Heliosleden, zes in aantal, later nog aangevuld met Patrick L., stond klaar om zon en publiek te verwelkomen op de klassieke plaats in Herselt:  herberg Mie Maan.

Beide (zon en publiek) lieten het wel wat afweten. De zon was maar nu en dan zichtbaar, en later in de namiddag helemaal verborgen in wolken en regen.  Het publiek was ook niet talrijk opgekomen: slechts een 20tal bezoekers vonden de nochtans goed aangegeven plaats (zie fotoalbum).

Vier kijkers, van grote Dobson tot verrekijker stonden klaar en toonden toch geregeld een zonnebeeld. En ook in de Lunt H-alfakijker was er dit jaar nu en dan wel wat te zien.

Mogelijk was het publiek wat afgeschrikt of opgehouden door de wielerwedstrijd in de buurt of hadden de anders toch talrijke wandelaars door de hitte van de voorbije dagen te veel schade opgelopen.

Voor de Heliosleden werd het een gezellige namiddag, waarbij zoals steeds, over alles en nog wat werd gepraat, ook over de hobby's buiten de sterrenkunde. Maar het testen en vergelijken, van bijv. de PST Coronado versus de Lunt, ging toch van start.

Op naar een volgende activiteit.

Deel deze pagina

Reageer