Helios - AverbodeHelios is de VVS-afdeling in de ruime omgeving van Averbode

U bent hier

Verslag vergadering 11 maart 2018

Vanwege omstandigheden konden we niet op onze normale plaats vergaderen. Geen erg want we mochten even het huis van Dany gebruiken. Kwam dat even goed want de gastheer was jarig. Bij deze dan ook nog vele jaren toegewenst.

Vanuit comfortabele zetels werden de presentaties op een smart TV gegeven, wat het geheel een zeer gemoedelijk sfeertje gaf.

Het leeuwendeel van de vergadering was voor Guido met een presentatie van de Marsoppositie van 2018. Naast algemene begrippen en wetenswaardigheden behandelde de presentatie vooral de praktische kant. Daarbij kwamen ook tips aan bod om bepaalde fenomenen waar te nemen.

Na deze presentatie werd er een pauze met taart ingelast. Tijdens deze pauze werd even teruggekeken naar de sterrenkijkavond van 24 februari jongstleden. Goed weer en een stevige opkomst van bezoekers maakten deze kijkavond tot een groot succes. Zowel de bezoekers als ons team ter plaatse waren meer dan tevreden. Algemeen werd dan ook gesteld dat februari een ideale periode is voor een sterrenkijkdag. Mensen hebben in die maand niet veel andere dingen op hun agenda.

Walter en Pascal gaven ook nog kort een techniek om makkelijk scherp te stellen met een fototoestel. Heel even werd ook nog het afstellen op de pool summier behandeld.

Het sluitstuk van de vergadering was voor Pascal met ‘Nightscape Astrofotografie’. In het kort komt het er op neer om astronomische beelden te maken met een landschap of gebouw op de voorgrond. Pascal gaf een overzicht met tips over het gebruik van het fototoestel en de opstelling. Uiteraard kregen we ook enkele beelden te zien die hij zelf had gemaakt. Ongetwijfeld zullen er nog mooie beelden volgen in de toekomst.

Daarmee eindigde de derde vergadering van dit jaar.

Deel deze pagina

Reageer