Vendelinus - GenkVendelinus is officieel van start gegaan in januari 2000. Het hoofddoel van Vendelinus is om een verenigingsleven aan te bieden aan de volwassen leden van de Cosmodrome.

U bent hier

Vendelinus - Genk

‘Vendelinus’ groeide uit tot een volwassen vereniging van een 35 leden. De opkomst ligt gemiddeld tussen de 15 en 20 leden.  Elk lid van het Europlanetarium is welkom. Iedere vergadering is een uitdaging zowel astronomisch als gastronomisch. De vrouwelijke leden zorgen immers steeds voor een lekkere verrassing.

In 2011 vergaderde ‘Vendelinus’ elf keer en dit steeds –behalve bij hoge uitzondering - op de tweede zaterdag van de maand, telkens vanaf 14 uur in het Europlanetarium. We houden eraan om het einde te voorzien om 16h30 uur.

Het aantal aanwezigen schommelde van 15 tot 22. Tijdens deze vergaderingen komen onderwerpen uit de astronomie, de ruimtevaart, de geologie, weerkunde en zelfs biologie aan

bod. Een greep hieruit:

Exoplaneten -  wateroverlast 2010/2011 – Limburgse zonnewaarnemers – De verhitting van de corona van de zon – Halton c. Arp en quasars – De theorie van de “verdwijnende dimensies” – De “sneller dan licht” neutrinos – wanneer staan alle planeten op één lijn? – IR-astronomie en de Spitzertelescoop – Mijn trip naar Californië.

Op elke vergadering is er, tijdens de pauze, koffie en taart. Hiervoor wordt een bijdrage gevraagd van 1,50 euro. Verder is geen lidgeld verschuldigd. Wel is het lidmaatschap van het Europlanetarium een must.

Via een mailinglist wordt telkens een uitgebreid verslag rondgestuurd.

De vergadering in december is steeds een speciale, het is ons kerstfeest (zie foto’s). Dan wordt er niet gepraat over sterrenkunde (toch geen voordrachten) maar is de hoofdbedoeling een gezellige samenkomst met wat eten en drank.

 

Contactgegevens

Tony Dethier

p/a: Planetariumweg 19
3600 Genk

Tel: 011 25 01 25