U bent hier

33 ste JVS/VVS Weekend

33 ste JVS/VVS Weekend

33ste JVS/VVS-weekend: 5-6 oktober 2019

Het drieëndertigste JVS/VVS-weekend gaat door in Corsendonk Duinse Polders (Ruzettelaan 195, 8370 Blankenberge). De grote lijnen van het programma zijn ondertussen vastgelegd.

 

Programma

Op zaterdag 5 oktober 2019 zijn de deuren geopend vanaf 9.00 h en is er mogelijkheid tot het bezoeken van de standen van de sponsors. In de voormiddag zijn ook reeds enkele bijdragen gepland, startend vanaf 10.00 h.

Zowel op zaterdag als op zondag zal er een aangename afwisseling zijn tussen kortere bijdragen van actieve leden en wat langere uiteenzettingen door enkele prominente gastsprekers.

Op zaterdagavond is er uiteraard mogelijkheid voor vrije contactname. De JVS voorziet verder een korte avondactiviteit.

Het einde van het JVS/VVS-weekend is voorzien op zondag 6 oktober 2019 omstreeks 16.30 h.

 

Gastsprekers

In dit jubileumjaar – waarin de VVS haar 75ste verjaardag viert – hebben we het genoegen om vier hoofdsprekers te ontvangen:

  • Prof. Dr. Nick Van Eijndhoven (Vrije Universiteit Brussel) heeft het over de detectie van kosmische neutrino's.
  • Prof. Dr. Huub Rottgering (Universiteit Leiden) houdt een uiteenzetting met als titel “Nieuwe waarnemingen van quasars en verre sterrenstelsels met de radiotelescoop LOFAR”.
  • Drs. Sara Issaoun (Radboud Universiteit Nijmegen) spreekt over “In the Shadow of the Black Hole: First Results from the Event Horizon Telescope” (in het Engels).
  • Prof. Dr. Frank Linde (Universiteit Amsterdam) geeft een overzicht van de eerste resultaten na de upgrade van LIGO en Virgo.

Het JVS/VVS-weekend wordt dus zeker zeer boeiend en gevarieerd, met het thema ‘multi-messenger’ astronomie als rode draad doorheen de uiteenzettingen. Het volledige overzicht van het programma en de volgorde van de sprekers, zullen verschijnen in een volgend nummer van Heelal.

Voor de kortere bijdragen zijn reeds diverse onderwerpen voorzien Hunting Outbursting Young Stars with the Centre of Astrophysics and Planetary Sciences, de evolutie van de maanfotografie, de zonsverduistering van 2 juli 2019, de Mercuriustransit van 2019, waarnemen van kunstmanen, sterbedekkingen voorspellen en waarnemen, de William Optics Redcat kijker, op zoek naar quark sterren, nightscapes, ervaringen met remote waarnemen, ...), en deze lijst zal de komende tijd nog uitgebreid worden.

Specifiek voor de jongeren wordt een parallel programma voorzien op zondagvoormiddag.

 

Inschrijvingen

Wellicht wil je ook deze keer het weekend niet missen. Inschrijven gebeurt via het elektronisch inschrijvingsformulier. De deelnameprijs bedraagt 10 EUR voor leden en 20 EUR voor niet-leden.

Je inschrijving is slechts definitief nadat het secretariaat je formulier én betaling ontvangen heeft.

Wie niet vooraf inschrijft, blijft uiteraard welkom op het JVS/VVS-weekend in Corsendonk Duinse Polders; ter plaatse bedraagt de deelnameprijs 15 EUR voor leden (25 EUR voor niet-leden). Vooraf inschrijven is dus voordeliger.

 

Overnachting en maaltijden

Overnachtingen zijn mogelijk op basis van één- en tweepersoonskamers in Corsendonk Duinse Polders zelf, of op basis van meerpersoonskamers in jeugdherberg De Wullok. Voor meer details en prijzen verwijzen we naar het online inschrijvingsformulier.

Ontbijt is beschikbaar op de plaats van overnachting. Alle andere maaltijden (op zaterdag- en zondagmiddag, alsook op zaterdagavond) zijn verkrijgbaar in Corsendonk Duinse Polders. Maaltijden dienen wel vooraf besteld te worden, zowel voor wie overnacht als voor wie niet blijft overnachten.

Alle inschrijvingen met overnachtingen bij Corsendonk Duinse Polders dienen binnen te zijn uiterlijk tegen 9 september 2019; voor overnachtingen bij De Wullok is 1 september 2019 de einddatum.

Inschrijving zonder overnachting blijft ook in de loop van september nog mogelijk.

 

 

Deel deze pagina

Reageer