ASH Polaris HerentalsPolaris is een Herentalse vereniging waar jong en oud welkom zijn. Vrijwel elke week komen we op vrijdagavond bij elkaar om samen onze hobby te beleven.

U bent hier

Sterrenkijkdagen 28 & 29 februari 2020

Op vrijdag 28 februari en zaterdag 29 februari 2020 zijn er in het Vlaamse land weer sterrenkijkdagen, een organisatie van de Vereniging Voor Sterrenkunde.

Ook ASH Polaris, de amateur-sterrenkundigen van Herentals, doen weer mee, meer bepaald in het Dorpshuis in Morkhoven en op het grasveld van het dorpsplein. Vanaf 19 uur ben je er welkom. Bij helder kan je door onze kijkers uitgebreid kennis maken met de wonderlijke sterrenhemel.

Pronkstukken zijn ongetwijfeld de Maan en de planeet Venus. Deze laatste staat als Avondster te schitteren niet ver van de Maan. Binnen (ook bij bewolkt weer) word je verwend met een korte voordracht (die de hele avond continue zal gegeven worden). Tijdens die voordracht maken we uitgebreid kennis met allerlei verhalen rond onze naaste buur, ook in andere culturen (Wereldthals).
Het Manneke in de Maan. Janneke Maan. Geen onbekenden voor ons. Maar ken je ook Chang'e, de Chinese Maangodin, en haar konijntje?  We kijken ook naar de huidige tijden waar de laatste jaren de pers alleen maar lijkt te schrijven over supermanen, blauwe manen of zelfs bloedmanen. Ook dat zullen we in zijn juiste context plaatsen.

Tot dan.

 

Deel deze pagina

Reageer