ASH Polaris HerentalsPolaris is een Herentalse vereniging waar jong en oud welkom zijn. Vrijwel elke week komen we op vrijdagavond bij elkaar om samen onze hobby te beleven.

U bent hier

Vijftig jaar geleden - De eerste maanlanding: Tentoonstelling.

Op 20 juli 1969 won Eddy Merckx niet alleen zijn eerste ronde van Frankrijk, diezelfde dag landde Apollo 11 op de Maan. Enige uren later zette Neil Armstrong als eerste een stap op onze naaste buur. Een verjaardag die de Amateur Sterrenkundigen van Herentals niet onopgemerkt voorbij kunnen laten gaan. Zo gaat er in de Lakenhal (Grote Markt, Herentals) op zaterdag 13 juli (tussen 14 en 20 uur) en op zondag 14 juli (tussen 10 en 18 uur) een gratis tentoonstelling door over het Apollo-programma.

Kom kennismaken met de gigantische maanraket Saturnus V, de Apollo-capsule en de maanlander. Ontdek de tegenslagen die het programma kende, zoals de brand in de Apollo 1 capsule die het leven kostte van de bemanning, en de ontplofte zuurstoftank tijdens de vlucht van Apollo 13. Uiteraard is er aandacht voor de allereerste maanlanding, maar ook voor de vijf andere. Kom kijken naar het desolate maar prachtige maanlandschap, de vele maanwandelingen en de tochtjes met de maanrover.

 

Een week later organiseert ASH Polaris ook een event rond de vlucht van Apollo 11, de alllereerste maanlanding. Meer info via deze link.

 

 

 

Deel deze pagina

Reageer