Helios - AverbodeHelios is de VVS-afdeling in de ruime omgeving van Averbode

U bent hier

Helios workshop Raspberry Pi

Op zondag 16 februari kwam een kleine groep van Helios samen ten huize van Pascal voor een workshop Raspberry Pi.

De bedoeling van deze workshop was om te kijken om met behulp van dit goedkope toestel een telescoop aan te sturen. Daarbij moest niet alleen de montering aangestuurd worden maar ook de poolzoeker en de camera.

Op deze workshop werd eerst gekeken naar het verbinding maken met het toestel en hoe software erop kon gezet worden. Algemeen werd besloten dat het sturingsprogramma best op de SD kaart wordt gezet. De andere programma’s en de resultaten konden dan best op een USB stick of externe harde schijf geplaatst worden.

Na dit intensieve deel was het tijd voor een kleine pauze met gebak en drank.

Na de pauze werd gekeken naar de software voor astronomische programma’s. Zo zou Stellarium geen problemen geven maar ook andere programma’s zouden kunnen werken. Het was duidelijk dat elk van de aanwezigen een goed zicht hadden op een ander onderdeel van de workshop.

Aan het einde van de workshop had iedereen wel wat opgestoken. De conclusie was echter dat er in de nabije toekomst een volgende bijeenkomst moet komen. Die zal pas komen nadat de deelnemers individueel wat punten op een rijtje hebben gezet.

Deel deze pagina

Reageer