Helios - AverbodeHelios is de VVS-afdeling in de ruime omgeving van Averbode

U bent hier

Helios zoom vergadering 10 januari 2021

Helios kledij

Guido heeft een contactpersoon voor “borduren” van ons logo zoals vb. op een fleece. Voor T-shirts is een bedrukking van ons Helios-logo een goede optie. Dany laat een voorstel zien met een T-shirt met Helios-logo bedrukking op de voor- en achterzijde. Een internet opzoeking geeft richtprijzen rond de 13 euro per T-shirt. Voor de T-shirts zou het goed zijn moesten deze aanwezig zijn voor de zonnekijkdag (1st zondag van de maand juli).

Guido wenst voor de fleece te wachten tot na Covid-19 zodat hij zijn contactpersoon kan aanspreken.

Guido zal dit ook info rond T-shirts navragen bij Polaris. Verder zal Guido een email uitsturen met de vraag wie geïnteresseerd is in een T-shirt en de maat.

SpaceX Starship

Patrick geeft een interessante presentatie over de geschiedenis, de huidige situatie en de toekomstplannen van SpaceX Starship. Elon Musk’s visie is dat elke starship samen met de booster volledig herbruikbaar is waardoor dat dergelijke starshisp elk dag tot 3x toe zal ingeschakeld zal worden en dit met een voorziene levensduur van 10-tallen jaren.

Ervaring Contact met het ISS

Lieven geeft aan de hand van een presentatie een overzicht van de ervaring van hemzelf en Pascal rond de ontvangst van ISS beelden. Afgelopen maand werden in 2 sessie telkens 12 beelden door het ISS uitgezonden. Lieven deed zijn ontvangst via een eigen antenne, Pascal deed zijn hetzelfde via WebSDR. Interessant was ook dat het ontvangen van de beelden in aanmerking kwamen voor “Awards. Lieven en Pascal hebben zo enkele awards kunnen binnen halen. Zowel Lieven als Pascal geven aan dat dit op zich leuk was maar bovenal “verslavend”.

Lieven geeft nog aan dat hij bezig is rond het fenomeen “Moonbounce”.

Varia

Volgende agenda

  • Demonstratie tekenen van astro-objecten (Guido)
  • Astrofotografie : stacking, bewerking, … (Walter)
  • Whats-App statistiek voor de Helios gazet – Pascal gaat dit uitzoeken
  • Vergeet input Helios-krant niet door te geven aan Guido
  • Bij publieke vertoningen aanwezig zijn voor mensen die een telescoop recent hebben gekocht en die hun eigen telescoop dan kunnen meebrengen. En dit onder de naam van een telescoop dokter. Dany meldt dat dit dan best is op te nemen in de communicatie.
Deel deze pagina

Reageer