Vendelinus is officieel van start gegaan in januari 2000. Het hoofddoel van Vendelinus is om een verenigingsleven aan te bieden aan de volwassen leden van de Cosmodrome.

U bent hier

Vendelinus - Genk

‘Vendelinus’ groeide uit tot een volwassen vereniging van een 35 leden. De opkomst ligt gemiddeld tussen de 20 en 30 leden. Maar elk (volwassen) lid van de Cosmodrome is welkom!
Iedere bijeenkomst is een uitdaging zowel astronomisch als gastronomisch. Enkele leden zorgen immers steeds voor een lekkere verrassing, en zorgen er ook voor dat er koffie is.

Elk jaar vergadert ‘Vendelinus’ tien keer en dit steeds – behalve bij hoge uitzondering - op de tweede zaterdag van de maand, telkens vanaf 14u in de Cosmodrome (behalve juli en augustus). We houden eraan om het einde te voorzien rond 16u30.

Tijdens deze vergaderingen komen onderwerpen uit de astronomie, de ruimtevaart, de geologie, weerkunde en zelfs biologie aan bod. Een greep hieruit:

Exoplaneten -  het melkwegstelsel – Limburgse zonnewaarnemers – De verhitting van de corona van de zon – De theorie van de “verdwijnende dimensies” – De “sneller dan licht” neutrino's – wanneer staan alle planeten op één lijn? – IR-astronomie en de Spitzertelescoop – Mijn trip naar Californië - ... Iedereen mag onderwerpen naar voren brengen. Mocht je een kleine voordracht willen brengen, geef dan een seintje aan Tony. Dan kan Tony alles in goede banen leiden.

Op elke bijeenkomst wordt een bijdrage gevraagd van 2,00 euro. Van deze bijdrage wordt steeds gezorgd voor taart voor tijdens de pauze, en een gedeelte is ook voor het kerstfeest. Verder is geen lidgeld verschuldigd. Wel is het lidmaatschap van de Cosmodrome een must. Maar nieuw geïnteresseerden mogen gerust enkele keren van Vendelinus komen proeven om er kennis mee te maken. Als het meevalt wordt het lidmaatschap gevraagd van de Cosmodrome.

Via mail wordt telkens een uitgebreid verslag van de bijeenkomst rondgestuurd. Maar dit verslag komt ook steeds op de VVS-website.

De vergadering in december is steeds een speciale, het is ons kerstfeest (zie foto’s). Dan wordt er niet gepraat over sterrenkunde (toch geen voordrachten) maar is de hoofdbedoeling een gezellige samenkomst met wat hapjes en drank.

 

Contactgegevens

Roel Kwanten

p/a: Planetariumweg 19
3600 Genk