U bent hier

Zwarte gaten

Publiek

Zwarte gaten zijn misschien wel de meeste exotische verschijnselen in ons universum. Ze zijn voer voor vele vragen, zowel van leken als van wetenschappers zelf en ook films zoals Interstellar vinden hun inspiratie bij deze interessante objecten. Maar wat is een zwart gat eigenlijk en wat gebeurt er nu echt in en rond dit natuurkundig fenomeen? Dat kom je allemaal te weten tijdens de lezing over Zwarte Gaten die gegeven wordt door Wout Goesaert (student natuur- en sterrenkunde in Leiden en voorzitter van JVS Descartes).

HET PROGRAMMA:

1. (Online) lezing over zwarte gaten

2. Mogelijkheid tot vragen over dit onderwerp

3. "Sterrenkunde en ruimtevaart in december en januari": kort overzicht van het sterrenkundig nieuws in december en januari

Verwachte duur: 1 uur 45 minuten. Nadien kunnen er eventueel nog online spelletjes worden gespeeld met de andere aanwezigen!

DOELGROEP:

Aangezien JVS Hyperion een jeugdvereniging is, is deze activiteit bedoeld voor jongeren tot en met 25 jaar. Niet-leden zijn ook welkom (misschien wil je daarna wel lid worden?)!

HOE INSCHRIJVEN?

Indien je geïnteresseerd bent, vragen we je om een e-mail te sturen naar jvshyperion@gmail.com. De instructies voor het volgen (via onze Discordserver), zullen dan tijdig doorgestuurd worden.

Deel deze pagina