U bent hier

Bestel de Hemelkalender

Wanneer kan ik de planeet Jupiter zien? Wanneer is het volle maan? Waar moet ik heen reizen om een totale zonsverduistering te zien? Welke kometen kan ik waarnemen?

De Hemelkalender 2022 bevat details over alles wat aan de hemel te zien is in 2022. Men vindt er de traditionele sterrenkundige gegevens in, zoals de tijdstippen van opkomst en ondergang van de Zon, de Maan en de planeten. Daarnaast geeft de Hemelkalender 2022 ook alle informatie over zons- en maansverduisteringen, over samenstanden van de planeten en de Maan, over de zichtbaarheid van de planeten en kleine planeten, over het oneindig variërende spel van de vier grote manen van Jupiter en nog veel meer.

De Hemelkalender 2022 is een onmisbare sterrenkundige gids doorheen het ganse jaar 2022. Alle informatie is gerangschikt volgens datum of in overzichtelijke tabellen. De Hemelkalender 2022 bevat sterrenkaarten voor elk uur van de nacht zodat men zich aan de hemel kan oriënteren. Het geheel is rijkelijk geïllustreerd met diagrammen en detailkaarten van de sterrenhemel.

Sterrenbeelden vinden aan de hemel, een planeet herkennen of een zonsverduistering waarnemen: de Hemelkalender van de Vereniging voor Sterrenkunde biedt gedetailleerde informatie, specifiek voor Vlaanderen en de Benelux, over wat in 2022 aan de hemel gebeurt. Maand per maand vind je uitgebreide gegevens over Zon, Maan en planeten. Je treft er alle nodige informatie aan over zons- en maansverduisteringen, over samenstanden van de planeten en de Maan, over de zichtbaarheid van de planeten en kleine planeten, over het spel van de vier grote manen van Jupiter, ... Je krijgt waarnemingstips voor kometen, meteoorzwermen, veranderlijke sterren, sterbedekkingen door de Maan en planetoïden, en nog veel meer. De Hemelkalender is je sterrenkundige begeleider doorheen het jaar.

De Hemelkalender 2022 kan verkregen worden door 16 euro (buitenland 24 EUR) over te maken op rekeningnummer BE04 7340 2146 8331 (BIC KREDBEBB). Na ontvangst van uw overschrijving wordt de publicatie u binnen de twee weken toegestuurd op het adres gekoppeld aan het rekeningnummer. Als u niet in België woont, dan moet u het adres doorgeven via de mededeling van de betaling.

Volledigheidshalve vermelden we echter dat wanneer u lid wordt van de VVS, u dan de Hemelkalender 2022 kan bekomen voor slechts 10 euro bovenop de normale lidmaatschapsbijdrage van 32,00 euro. Het lidmaatschap 2022 omvat 12 nummers van Heelal, de Hemelkalender 2023 en het tweemaandelijks jongerentijdschrift Astra.