U bent hier

Bestel de Hemelkalender

 

 

 

 

Levering vanaf begin november. Voor verzending naar Nederland is de prijs 26 euro in totaal (toegevoegd bij het afrekenen).

Wanneer kan ik de planeet Jupiter zien? Wanneer is het volle maan? Waar moet ik heen reizen om een totale zonsverduistering te zien? Welke kometen kan ik waarnemen?

De Hemelkalender 2024 bevat details over alles wat aan de hemel te zien is in 2024. Men vindt er de traditionele sterrenkundige gegevens in, zoals de tijdstippen van opkomst en ondergang van de Zon, de Maan en de planeten. Daarnaast geeft de Hemelkalender 2024 ook alle informatie over zons- en maansverduisteringen, over samenstanden van de planeten en de Maan, over de zichtbaarheid van de planeten en kleine planeten, over het oneindig variërende spel van de vier grote manen van Jupiter en nog veel meer.

De Hemelkalender 2024 is een onmisbare sterrenkundige gids doorheen het ganse jaar 2024. Alle informatie is gerangschikt volgens datum of in overzichtelijke tabellen. De Hemelkalender 2024 bevat sterrenkaarten voor elk uur van de nacht zodat men zich aan de hemel kan oriënteren. Het geheel is rijkelijk geïllustreerd met diagrammen en detailkaarten van de sterrenhemel.

Sterrenbeelden vinden aan de hemel, een planeet herkennen of een zonsverduistering waarnemen: de Hemelkalender van de Vereniging voor Sterrenkunde biedt gedetailleerde informatie, specifiek voor Vlaanderen en de Benelux, over wat in 2024 aan de hemel gebeurt. Maand per maand vind je uitgebreide gegevens over Zon, Maan en planeten. Je treft er alle nodige informatie aan over zons- en maansverduisteringen, over samenstanden van de planeten en de Maan, over de zichtbaarheid van de planeten en kleine planeten, over het spel van de vier grote manen van Jupiter, ... Je krijgt waarnemingstips voor kometen, meteoorzwermen, veranderlijke sterren, sterbedekkingen door de Maan en planetoïden, en nog veel meer. De Hemelkalender is je sterrenkundige begeleider doorheen het jaar.

Volledigheidshalve vermelden we echter dat wanneer u lid wordt van de VVS in 2024, u dan de Hemelkalender 2024 kan bekomen voor slechts 12 euro (buitenland: 20 euro) bovenop de normale lidmaatschapsbijdrage van 35,00 euro (buitenland: 47 euro). Het lidmaatschap 2024 omvat 12 nummers van Heelal, de Hemelkalender 2025 en het tweemaandelijks jongerentijdschrift Astra. Meer informatie via https://www.vvs.be/lid-worden. Dit pakket kan besteld worden via shop.vvs.be.

De Hemelkalender 2024 kan je kopen via de knop "nu kopen" hierboven of via shop.vvs.be.

Het is ook mogelijk om de Hemelkalender te bestellen via een overschrijving van 18 euro (buitenland: 26 euro) op rekening IBAN BE04 7340 2146 8331 (BIC KREDBEBB) van de Vereniging voor Sterrenkunde vzw, Zeeweg 96, 8200 Brugge. We versturen de Hemelkalender naar het adres gekoppeld aan jouw rekeningnummer. Als je niet in België woont, dan moet je het adres doorgeven via de mededeling van de betaling.