Wij, een jeugdvereniging voor sterrenkunde, proberen op een zo leuk mogelijke manier jongeren vanaf 10 jaar iets bij te brengen over astronomie. Je vindt ons in de Cosmodrome, Genk

U bent hier

JVS-Descartes

JVS-Descartes, een jeugdvereniging voor sterrenkunde van 10 - 16 jaar gesitueerd te Genk.

Als een van de oudste JVS-kernen in Vlaanderen, is JVS-Descartes gespecialiseerd in het bijbrengen van sterrenkunde aan jongeren vanaf 9 jaar en dit op een leuke (inter)actieve manier. Bij JVS-Descartes kun je terecht met al je vragen van "Wat gebeurt er als je in een zwart gat valt?", tot "Waarom zie ik alles ondersteboven door mijn telescoop, scheelt er iets mee??" en "Bestaan aliens nu echt?". Dergelijke onderwerpen komen aan bod in voordrachten die door de leiding of leden worden gegeven.

We zijn en blijven een jeugdvereniging en zitten dus niet stil. Tussen de sterrenkunde door is er dus altijd plaats voor een breed gamma aan onder andere sport en spel.

Ieder jaar gaan we samen ook op kamp. We nemen dan onze telescopen mee en turen de hemel af op zoek naar de zwakste objecten. We maken en lanceren dan vaste brandstof raketjes, gaan op dagtocht, en spelen leuke spellen in het thema van sterrenkunde en wetenschap.

Iedereen mag vrijblijvend eens kennis komen maken met onze kern op een van onze tweewekelijkse bijeenkomsten in de Cosmodrome van Genk van 17u45 tot 21u op zaterdag.

Ook organiseren we eind september jaarlijks een jeugdcursus voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Dit is een wekelijkse lessenreeks van 10 lessen waarin we op een leuke manier alles van de oerknal tot zwarte gaten en de hittedood van ons universum uitleggen.

Meer informatie? Bezoek onze website
https://www.jvs-descartes.org
Of stuur een mailtje naar: leiding@jvs-descartes.org