Paas Astro Weekend (PAW)

Het Paas Astro Weekend, een heel weekend sterrenkundig plezier!

Omdat al onze activiteiten slechts één dag duren en onze leden dit steeds opnieuw te kort vinden, organiseren we ook jaarlijks het Paas Astro Weekend! Dan huren we een heel weekend een kamphuis waar we met alle kernen samen verscheidene sterrenkundige activiteiten doen.

Sterren kijken!

Als er geen wolken zijn, worden de telescopen buitengezet, een warme trui aangetrokken en ga je samen met de begeleiders sterrenbeelden opzoeken, of je leert waarnemen met een telescoop en spot een sterrenstelsel of een mooie planeet.

Workshops

Ook overdag wordt er aan sterrenkunde gedaan. Zo zijn er voordrachtjes voor beginners en gevorderden waar je veel bijleert over allerlei onderwerpen.

Spel en veel fun

Natuurlijk doen we overdag ook allerlei andere dingen, zoals sport en spelletjes. En mocht het weer tegenzitten, dan wordt er binnen een hoop plezier gemaakt! De JVS-staf bereidt een heel gevarieerd programma voor met een goede mix tussen sterrenkunde en ontspanning.

Praktisch

Het kamp duurt 4 dagen tijdens de paasvakantie.  Er worden treinopstapplaatsen met begeleiding voorzien vanuit de grote treinstations.
Heb je een eigen telescoop, neem deze gerust mee. Wij leren je beter werken met je telescoop.
De richtleeftijd is vanaf 12 jaar.

 

Met steun van VLAIO