Tijdschrift Astra

Sterrenkundig tijdschrift

Astra is het tweemaandelijkse tijdschrift van de JVS. Je vindt er elke keer genoeg leesvoer in om je een hele tijd bezig te houden. Zo voorzien we je van het laatste nieuws uit de sterrenkunde en de ruimtevaart, en houden we je op de hoogte van wat er allemaal aan de sterrenhemel te zien is. Daarnaast kan je in Astra ook uitgebreide artikels vinden over toekomstige ruimtemissies, nieuwe ontdekkingen, of juist een beetje geschiedenis.

Speciaal voor jongeren

Astra is geschreven met het oog op de JVS-ser: geen wollig taalgebruik, geen droge statistiekjes, maar enkel interessante uitleg, ruim voorzien van afbeeldingen om alles duidelijker te maken. De artikels hebben ook een verschillend niveau. Sommige artikels vertellen de basis, anderen zijn al wat diepgaander; zodanig dat we een publiek van 12-21 jaar kunnen boeien.

Blijf op de hoogte van wat er gebeurt in JVS-land

Naast de sterrenkundige artikels brengen we je via de Astra ook altijd op de hoogte van wat er gaande is in de JVS. Elke astra bevat namelijk het kernnieuws, zodat je weet wat de andere JVS-kernen de voorgaande twee maanden uitgespookt hebben! Daarnaast vind je op de achterkant van elk nummer een handige agenda met de komende evenementen en activiteiten. Achteraf kan je ook steeds een verslag van de afgelopen activiteiten lezen, zodat je altijd op de hoogte blijft van wat er in de JVS gebeurt.

Hoe ontvangen?

De Astra wordt samen met het tijdschrift Heelal gratis verzonden naar alle leden van de VVS. Lid worden kan via deze link.

Proefnummer aanvragen?

Hier kan je een proefnummer van Astra aanvragen.