Tijdschrift Astra

Sterrenkundig tijdschrift

Astra is het tweemaandelijkse tijdschrift van de JVS.Je vindt er elke keer genoeg leesvoer in om je een hele tijd bezig te houden. Zo voorzien we je van het laatste nieuws uit de sterrenkunde en de ruimtevaart, of leren we je bijvoorbeeld stap voor stap waarnemen. Daarnaast kan je in Astra ook uitgebreide artikels vinden over toekomstige ruimtemissies, nieuwe ontdekkingen, of juist een beetje geschiedenis.

Speciaal voor jongeren

Astra is geschreven met het oog op de JVS-ser: geen wollig taalgebruik, geen droge statistiekjes, maar enkel interessante uitleg, ruim voorzien van afbeeldingen om alles duidelijker te maken. De artikels hebben ook een verschillend niveau. Sommige vertellen de basis, anderen zijn al wat diepgaander. Zodanig dat we een publiek van 10-21 jaar kunnen boeien.

Blijf op de hoogte van wat er gebeurt in JVS-land

Naast de sterrenkundige artikels brengen we je via Astra ook altijd op de hoogte van wat er gaande is in de JVS. Zo vind je op de achterkant van elk nummer een handige agenda met de komende evenementen en activiteiten. Je leest in Astra ook altijd als eerste de aankondiging van elke activiteit, met uitgebreide informatie over wat, waar en wanneer. Moest je er niet bij kunnen zijn, dan kan je nadien altijd nog een kort verslag lezen over de afgelopen activiteiten, zodat je altijd op de hoogte blijft.

Hoe ontvangen?

Astra wordt gratis verzonden naar alle JVS-leden (dus alle leden van de VVS die jonger zijn dan 21). Ben je lid van de VVS, maar al ouder dan 21, en wil je toch nog Astra ontvangen, dan kan dat voor slechts 8 euro per jaar. Ben je kernleiding en ouder dan 21 jaar, maar jonger dan 25? Dan heb je ook nog recht op een gratis Astra-abonnement. Contacteer ons hiervoor.

Proefnummer aanvragen?

Hier kan je een proefnummer van Astra aanvragen.

Deel deze pagina: