Bij Oberon houden jongeren van 12 tot 25 jaar wekelijkse bijeenkomsten om meer te weten te komen over hun favoriete onderwerp in de sterrenkunde.

U bent hier

JVS Oberon

Oberon is de jeugdwerking van Volkssterrenwacht Urania in Hove. Bij Oberon kan iedereen van 6 tot 25 jaar terecht om zijn of haar honger naar astronomische kennis te stillen.

Zit je in de lagere school en ben je gefascineerd door de sterrenhemel? Dan hebben wij een maandelijkse, op maat gemaakte cursus voor jou! Het gaat hier over de cursussen sterrenpluisjes, sterrenstofjes en sterrenplukkers voor kinderen in respectievelijk de eerste, tweede en derde graad van de lagere school.
Verder kan je ook bij ons terecht tijdens de schoolvakanties voor onze astrokidskampen tijdens de kerst-, paas- en zomervakantie waarin je een hele week ondergedompeld wordt in de sterrenkunde. 

Zit je in de middelbare school of hoger, dan kan je terecht bij de wekelijkse werking van Oberon. Tijdens onze werkkringen op zaterdagvoormiddag komen we allemaal samen op Urania om bij te leren over ons favoriete onderwerp. Er zijn altijd meerdere onderwerpen beschikbaar, zodat er voor ieder wat wils is.
Uiteraard mag het waarnemen in de praktijk niet ontbreken, en daarom organiseren we regelmatig waarnemingsavonden op vrijdagavond, en gaan we ook twee keer per jaar op driedaagse op zoek naar een donkere sterrenhemel. Tenslotte organiseren we tijdens de zomervakantie een tiendaags kamp. Dan zoeken we de een van de donkerste plekken van België uit om ons arsenaal aan telescopen ten volste te kunnen benutten.

Heb je nog vragen? Neems eens een kijkje op de site van Urania of stuur een mailtje naar de oberonleiding.