U bent hier

36 ste JVS/VVS Weekend

36 ste JVS/VVS Weekend

36ste JVS/VVS-weekend: 1-2 oktober 2022

Het zesendertigste JVS/VVS-weekend gaat door in de Cosmodrome – Kattevennen (Planetariumweg 19, 3600 Genk). De grote lijnen van het programma zijn ondertussen vastgelegd.

 

Programma

Op zaterdag 1 oktober 2022 zijn de deuren geopend vanaf 9.30 h en is er mogelijkheid tot het bezoeken van de standen van de sponsors. In de voormiddag zijn ook reeds enkele bijdragen gepland, startend vanaf 10.00 h.

Zowel op zaterdag als op zondag zal er een aangename afwisseling zijn tussen kortere bijdragen van actieve leden en wat langere uiteenzettingen door enkele prominente gastsprekers.

Op zaterdagavond is er uiteraard mogelijkheid voor vrije contactname. De JVS voorziet verder een korte avondactiviteit.

Het einde van het JVS/VVS-weekend is voorzien op zondag 2 oktober 2022 omstreeks 16.30 h.

 

Gastsprekers

Dit jaar hebben we terug het genoegen om meerdere gastsprekers te ontvangen:

  • Prof. Dr. Huib Jan van Langevelde (directeur Event Horizon Telescope, Joint Institute for VLBI ERIC en Universiteit Leiden) komt spreken over Millimeter VLBI-waarnemingen aan zwarte gaten.
  • Prof. Dr. Christoffel Waelkens (Instituut voor Sterrenkunde, KU Leuven) zal een overzicht geven van de eerste resultaten van de James Webb Space Telescope.
  • Dr. Rik ter Horst (Nova-Astron) houdt een uiteenzetting over de monolithische Schmidt-Cassegrain ruimtetelescoop die hij heeft gebouwd.

 

Eigen bijdragen

Het JVS/VVS-weekend wordt zeker zeer boeiend en gevarieerd. Het volledige overzicht van het programma en de volgorde van de sprekers, zal later verschijnen.

Voor de kortere bijdragen zijn reeds diverse onderwerpen voorzien. Wie zelf een bijdrage wenst te verzorgen op het JVS/VVS-weekend wordt uitgenodigd zich aan te melden bij secretaris@vvs.be.

In de loop van het weekend zal ook de mogelijkheid geboden worden om een fulldome-voorstelling bij te wonen in de Cosmodrome.

 

Inschrijvingen

Wellicht wil je ook deze keer het weekend niet missen. Inschrijven gebeurt via het elektronisch inschrijvingsformulier.. De deelnameprijs bedraagt 10 EUR voor leden en 20 EUR voor niet-leden.

Je inschrijving is slechts definitief nadat het secretariaat je formulier én betaling ontvangen heeft.

Wie niet vooraf inschrijft, blijft uiteraard welkom op het JVS/VVS-weekend in Cosmodrome – Kattevennen; ter plaatse bedraagt de deelnameprijs 15 EUR voor leden (25 EUR voor niet-leden). Vooraf inschrijven is dus voordeliger.

 

Overnachting en maaltijden

Voor de overnachtingen is geopteerd voor twee locaties. Er kan overnacht worden in Hotel Zuid (in een één- of tweepersoonskamer), of in de accommodatie van Sport Vlaanderen (in een één-, twee- of vierpersoonskamer). Op beide plaatsen is het aantal plaatsen voor overnachting beperkt; de volgorde van betaling is bepalend voor de toewijzing van de kamers. Als voor een bepaald kamertype een bepaalde accommodatie volzet zou zijn, zal er contact met je opgenomen worden om eventueel een alternatief voor te stellen.

Voor meer details en prijzen verwijzen we naar het online inschrijvingsformulier.

Ontbijt is beschikbaar op de plaats van overnachting. Alle andere maaltijden (op zaterdag- en zondagmiddag, alsook op zaterdagavond) zijn verkrijgbaar in Sport Vlaanderen. Maaltijden dienen wel vooraf besteld te worden, zowel voor wie overnacht als voor wie niet blijft overnachten.

Alle inschrijvingen met overnachtingen dienen binnen te zijn uiterlijk tegen 1 september 2022.

Inschrijving zonder overnachting blijft ook in de loop van september nog mogelijk.

 

Deel deze pagina

Reageer