U bent hier

De VVS helpt je verder doorheen de coronacrisis

De VVS helpt je verder doorheen de coronacrisis

Tijdens een heldere nacht al eens verwonderd naar boven gekeken en jezelf afgevraagd wat daar allemaal schittert? Hoe zit dat universum in elkaar? Wel, wij vragen het ons ook nog steeds af… We weten veel, maar nog lang niet alles.

De Vereniging Voor Sterrenkunde vzw wil je in deze uitzonderlijke tijden helpen om antwoorden op deze vragen te zoeken door haar maandelijks tijdschrift Heelal eenmalig aan te bieden aan wie nog geen lid is. Het enige dat je hiervoor moet doen, is via dit formulier je gegevens doorgeven. Zo kan je de isolatie even vergeten en op ontdekking gaan in (het) Heelal. Dit aanbod geldt voor de eerste vijftig aanvragers (en enkel voor wie vorige maand nog geen gebruikgemaakt heeft van het aanbod).

UPDATE 17/05/2020: aangezien de aanvragen deze maand nog sneller komen dan vorige maand, verhogen we opnieuw het aantal beschikbare nummers naar honderd!

UPDATE 25/05/2020: actie afgesloten - de verzending volgt spoedig.

Als je hierna gebeten bent door astronomie, kan je snel en gemakkelijk lid worden van onze vereniging en krijg je naast maandelijks het tijdschrift Heelal nog tal van andere voordelen! Of als je reeds overtuigd bent, kun je natuurlijk ook meteen lid worden.

Ook voor wie reeds lid is, doen de VVS deze maand opnieuw iets speciaal: 16 bladzijden extra lectuur om het thuiszitten zinvol te kunnen invullen. Hierbij alvast een greep uit de inhoud van het juninummer van Heelal:

  • Venus en de Plejaden

  • Ries-Steinheim: een dubbele meteorietkrater

  • Het verslag van de eerste online algemene vergadering van de VVS
  • China in de ruimte: van Dongfanghong tot Tianwen
  • Verschillende bijdragen van actieve amateurs
  • Heel wat nieuws uit de sterrenkunde

 

Deze actie richt zich zeker ook tot de jeugd. Speciaal voor hen is er de tweemaandelijkse tijdschrift Astra, boordevol actueel nieuws maar ook meer praktische rubrieken en soms iets minder serieuze artikels. Zo kan je op de hoogte blijven van de laatste sterrenkundige en ruimtevaart gerelateerde gebeurtenissen, eens de handen uit de mouw steken of simpelweg wat ontspannende lectuur verorberen. Als je lid wordt, kan je deelnemen aan tal van activiteiten georganiseerd door de JVS/VVS en krijg je zowel Heelal als Astra.

In Astra van juni vind je onder andere info over een nieuwe exoplaneet waar het ijzer regent, het eerste deel van de nieuwe rubriek “waarnemen voor dummies”, wat raadsels om je hersenen actief te houden en zoveel meer!