U bent hier

Geslaagd JVS/VVS-Weekend 2013 te Blankenberge

JVS/VVS Weekend 2013 te Blankenberge was succes

Tijdens het weekend van 5 en 6 oktober kwamen zowat 130 amateurs naar Blankenberge voor het 27ste JVS/VVS-Weekend. Het weekend was gevuld met voordrachten van gastsprekers en leden, met workshops, een sterrenkundequiz en bezoeken aan de commerciële standen.

Op zaterdag waren er voordrachten over kijkerbouw (Jean-Pierre Grootaerd), astronomische apps (Ellen Bruijns), astrogeschiedenis (Philip Corneille), Mars (Roel Kwanten), eclipsreizen (Günther Boerjan), het Melkwegstelsel (Geert Barentsen) en compacte dubbelsterren (Marc van der Sluys).

Op zondagvoormiddag waren er vier workshops: schetsen van de Maan (Jef De Wit), veranderlijken waarnemen (Bruno Billiaert), Meteorieten (Sybille Kervyn) en hoge-resolutie fotografie (Bart Declerq). Men kon op zondagvoormiddag ook de Zon in H-alpha waarnemen.

Op zondagmiddag waren er nog voordrachten over AW CrB (Eric Broens), de zonsverduistering van 13 november 2012 (Ruben Verboven), timelapse fotografie (Philippe Mollet), kosmische straling (Jörg Hörandel), de geologie van Mars (Dirk Van Mechelen) en  de heldere kometen van 2013 (Pieter-Jan Dekelver).

Het fotoalbum (http://www.vvs.be/fotos-jvsvvs-weekend-2013) toont enkele sfeerbeelden van dit geslaagde weekend.

Deel deze pagina

Reageer