U bent hier

Hemelkalender 2021

Hemelkalender 2021

Jaarlijks publiceert de Vereniging Voor Sterrenkunde vzw een jaarboek over al datgene wat er aan de nachtelijke hemel gedurende een volledig jaar te bewonderen valt. De HEMELKALENDER 2021 is van de persen gerold en vertelt ons wat er in de loop van volgend jaar allemaal te zien zal zijn.

De Hemelkalender 2021 beschrijft alle hemelverschijnselen van 2021 in chronologische volgorde. Het boek bevat ook informatie over de zichtbaarheid van de zon, de maan en de planeten, van planetoïden, kometen en meteorenzwermen. De Hemelkalender 2021 bevat 148 bladzijden, is uitgegeven in A4-formaat en is volledig in kleur. Met de editie 2021 is de Hemelkalender reeds aan zijn 47ste jaargang toe.

 

Hemelverschijnselen

Wanneer kan ik de planeet Jupiter zien? Wanneer is het volle maan? Waar moet ik heen reizen om een totale zonsverduistering te zien? Welke kometen kan ik waarnemen?

De Hemelkalender 2021 bevat details over alles wat aan de hemel te zien is in 2021. Men vindt er de traditionele sterrenkundige gegevens in, zoals de tijdstippen van opkomst en ondergang van de Zon, de Maan en de planeten. Daarnaast geeft de Hemelkalender 2021 ook alle informatie over zons- en maansverduisteringen, over samenstanden van de planeten en de Maan, over de zichtbaarheid van de planeten en kleine planeten, over het oneindig variërende spel van de vier grote manen van Jupiter en nog veel meer.

De Hemelkalender 2021 is een onmisbare sterrenkundige gids doorheen het ganse jaar 2021. Alle informatie is gerangschikt volgens datum of in overzichtelijke tabellen. De Hemelkalender 2021 bevat sterrenkaarten voor elk uur van de nacht zodat men zich aan de hemel kan oriënteren. Het geheel is rijkelijk geïllustreerd met diagrammen en detailkaarten van de sterrenhemel.

Sterrenbeelden vinden aan de hemel, een planeet herkennen of een zonsverduistering waarnemen: de Hemelkalender van de Vereniging voor Sterrenkunde biedt gedetailleerde informatie, specifiek voor Vlaanderen en de Benelux, over wat in 2021 aan de hemel gebeurt. Maand per maand vind je uitgebreide gegevens over Zon, Maan en planeten. Je treft er alle nodige informatie aan over zons- en maansverduisteringen, over samenstanden van de planeten en de Maan, over de zichtbaarheid van de planeten en kleine planeten, over het spel van de vier grote manen van Jupiter, ... Je krijgt waarnemingstips voor kometen, meteoorzwermen, veranderlijke sterren, sterbedekkingen door de Maan en planetoïden, en nog veel meer. De Hemelkalender is je sterrenkundige begeleider doorheen het jaar.

 

Bestelling

Voor elke natuurliefhebber is de HEMELKALENDER 2021 een must om in zijn bezit te hebben. Het boek wordt u toegestuurd na overschrijving van 16 euro op rekening IBAN BE04 7340 2146 8331 (BIC KREDBEBB) van de Vereniging voor Sterrenkunde vzw, Zeeweg 96, 8200 Brugge. Voor het buitenland bedraagt de prijs 24 euro (inclusief verzending).

Volledigheidshalve vermelden we echter dat wanneer u lid wordt van de VVS, u dan de Hemelkalender 2021 kan bekomen voor slechts 10 euro bovenop de normale lidmaatschapsbijdrage van 32 euro. Het lidmaatschap 2021 omvat 12 nummers van Heelal, de Hemelkalender 2022 en het tweemaandelijks jongerentijdschrift Astra.

Na ontvangst van uw overschrijving wordt de publicatie u binnen de vier weken toegestuurd op het adres gekoppeld aan het rekeningnummer.

Vereniging voor Sterrenkunde - Actief in Vlaanderen en Nederland sinds meer dan 75 jaar

Inbegrepen in het lidmaatschap:

  • 12 nummers Heelal (incl. 6 nummers van het jongerentijdschrift Astra)
  • Jaarlijkse Hemelkalender
  • Jongerenwerking (JVS)
  • Plaatselijke afdelingen en jongerenafdelingen
  • Werkgroepen rond specifieke thema’s
  • Jaarlijks congres (JVS/VVS Weekend) in oktober
  • Jaarvergadering met wetenschappelijke voordracht
  • Sterrenkijkdagen voor het grote publiek
  • Interactieve website, afzonderlijke ledensectie
  • Mailinglist

Een uitgave van de Vereniging voor Sterrenkunde. 148 blz A4 kleur. ISSN 0772-6422-20000.

 

Deel deze pagina