U bent hier

Vlaamse Sterrenkundeolympiade 2013 van start

Vlaamse Sterrenkundeolympiade 2013

Test je kennis over sterrenkunde en win een reis naar La Palma! Doe mee aan de voorronde en verover je plaats in de finale. 

Op 31 januari startte de Vlaamse Sterrenkundeolympiade 2013. Tot en met 31 maart kan je de vragenlijst van de voorronde aanvragen en zo meedingen naar een finaleplaats.

De Vlaamse Sterrenkundeolympiade (VSO) is een wedstrijd gericht op scholieren in de derde graad van het secundair onderwijs, gelijkaardig aan de reeds bestaande Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen, de Vlaamse Wiskunde-Olympiade en Vlaamse Geo-Olympiade, en en in navolging van de Nederlandse Sterrenkunde Olympiade.

Het doel van de VSO is op die manier de populariteit van de sterrenkunde te bevorderen. We willen zo veel mogelijk leerlingen stimuleren tot meer interesse in sterrenkunde. Daarnaast willen we jonge amateurastronomen de kans geven deel te nemen aan een eigen olympiade.

De Olympiade verloopt als volgt:

  • 31 januari 2013: bekendmaking vragen, begin van de wedstrijd
  • 31 maart 2013: deadline voor het insturen van de deelnames
  • 7 april 2013: bekendmaking deelnemers 2de ronde
  • 4 mei 2013: finaledag en prijsuitreiking

Wil je graag meedoen? Laat dan je gegevens achter op de website van de Vlaamse Sterrenkundeolypiade, en dan krijg je de vragen van de voorronde in je mailbox.

Je vindt alle info op de website van de Vlaamse Sterrenkundeolympiade.

Deel deze pagina

Reageer