U bent hier

Zonnekijkdag 2016: een topeditie

Zonnekijkdag 2016: een topeditie

We mogen tevreden terugkijken naar de 4de editie van de Zonnekijkdag. De weersvoorspellingen zagen er absoluut niet goed uit. Juni werd een recordmaand op het gebied van neerslag. Daarom werd voor de Zonnekijkdag het ergste gevreesd want buiten enkele opklaringen was er in juni niet veel zon te zien.   Enkele waarneemposten lastten dan ook hun activiteiten af door de slechte voorspellingen.

Gelukkig viel het de dag zelf al bij al nog mee. De kuststreek kon op de meeste zon rekenen. Hoe meer landinwaarts, hoe meer voorbijtrekkende wolken er waren, gelukkig afgewisseld met wat opklaringen.Als we op de zonnekijkdag terugblikken, kunnen we alleen maar vaststellen dat de natte juni maand in ons voordeel heeft gespeeld. De mensen waren de regen beu en profiteerden ervan om bij de eerste zonneschijn naar buiten te trekken. En dat kunnen we zien aan de bezoekerscijfers. Vrijwel alle waarneemposten konden op heel wat bezoekers rekenen.

In totaal kwamen er meer dan 2000 mensen verspreid over 20 posten naar de zon kijken.Deze succesvolle zonnekijkdag was enkel mogelijk door het harde werk van alle waarneemposten. Zonder de medewerking van jullie, afdelingen en sympathisanten, is het onmogelijk om zo’n kijkactie op poten te zetten. Bedankt ! 

Hieronder enkele sfeerfoto's: 

Deel deze pagina

Reageer