Sterrenkijken ASH Polaris - Morkhoven

Op vrijdag 28 februari en zaterdag 29 februari 2020 zijn er in het Vlaamse land weer sterrenkijkdagen, een organisatie van de Vereniging Voor Sterrenkunde.
Ook ASH Polaris, de amateur-sterrenkundigen van Herentals, doen weer mee, meer bepaald op nabij het Dorpshuis in Morkhoven. Vanaf 19 uur ben je er welkom. Bij helder kan je door onze kijkers uitgebreid kennis maken met de wonderlijke sterrenhemel.

Pronkstukken zijn ongetwijfeld de Maan en planeet Venus. Deze laatste staat als Avondster te schitteren niet ver van de Maan. Binnen (ook bij bewolkt weer) word je verwend met een korte voordracht (die de hele avond continue zal gegeven worden). Tijdens die voordracht maken we uitgebreid kennis met allerlei verhalen rond onze naaste buur, ook in andere culturen (Wereldthals).

Het Manneke in de Maan. Janneke Maan. Geen onbekenden voor ons. Maar ken je ook Chang'e, de Chinese Maangodin, en haar konijntje?  We kijken ook naar de huidige tijden waar de laatste jaren de pers alleen maar lijkt te schrijven over supermanen, blauwe manen of zelfs bloedmanen. Ook dat zullen we in zijn juiste context plaatsen.

Locatie

ASH-Polaris
Dorpshuis
2200 Morkhoven 

Contact

Nick Peeters 
GSM: 0471/07.85.04
ashpolaris@hotmail.com
 

Open

Vrijdag en zaterdag vanaf 19 u.
 

Route


Grotere kaart weergeven

Deel deze pagina: