ASH Polaris HerentalsPolaris is een Herentalse (jeugd)vereniging waar jong en oud welkom zijn. Vrijwel elke week komen we op vrijdagavond bij elkaar om samen onze hobby te beleven.

U bent hier

Uitstap Sonnenborgh (Utrecht) (12/02/2012)

Een zestal Polarianen reden zondagmiddag naar Utrecht, naar sterrenwacht Sonnenborgh. Daar ging een Astrobeurs door. Tevens was de mogelijkheid om de sterrenwacht zelf te bezoeken, alsook het museum en de tentoonstellingsruimte.

De Astrobeurs was een eerder bescheiden gebeuren, zeker als je ooit op de beurs in Essen geweest bent. Maar de koopjes waren goed en menig Polariaan sloeg zijn slagje. 

We bezochten ook de twee koepels. Eentje met nieuwe moderne instrumenten, eentje met een mooie oude telescoop. Het opgestelde materiaal (museum) en foto's (tentoonstelling) was best te pruimen. Persoonlijk vond ik de bibliotheek indrukwekkend. Ook het opgestelde planetarium vond ik meer dan de moeite.

Er was binnen nog een mooi verzorgde tentoonstelling over weer en klimaat. Eén zaaltje bezochten we niet, aangezien daar de voordrachten doorgingen.

En iedereen was op het einde er over eens: Het was een zeer mooie uitstap :-)

 

Deel deze pagina

Reageer