kinderen uit het bijzonder (speciaal) onderwijs en kwetsbare kinderen krijgen de kans de sterrenhemel te bewonderen met behulp van een telescoop. Initiatief ism KNVWS en VVS

U bent hier

SSVI op 2,5 jaar tijd in 30 landen

'Sterren Schitteren Voor Iedereen' (kortweg SSVI) werd officieel opgestart met de schenking van de allereeste telescoop begin september door Frank Deboosere in Huize Duinhelm in Oostende.
Intussen vloeide er heelwat water door de zee, kwam het project meermaals op TV zowel in binnen- als buitenland. Het Nederlandstalig maandblad ZENIT wijdde er een themanummer aan februari 2018. Dirk Frimout werd Peter van project SSVI en Frank De Winne sq<deed hetzelfde voor 'Science4Girls', eigenlijk een spinoff van SSVI. Heel veel mensen schaarden zich achter deze projecten en velen spraken ook een videoboodschap in ten voordele ervan. Frank Deboosere, Dirk Frimout, Ewine van Dishoeck  (president IAU), Frank De Winne, dr. Hetty Van Dijk) Ook in HLN verscheen een artikel van de hand van Dirk Huylebrouck met de vraag 'schenk eens een telescoop'.
Tevens is het nog steeds zo dat we kunnen rekenen op heel veel educatief materiaal geschonken door VVS, Rob Walrecht, Zenit, Planetarium, Astromarket, Philips Sterrenwacht Eindhoven... Ook ENGIE ondersteunt het project  daadwerkelijk. Maar ook VVS leden ondersteunen ons ook financieel, en daar zijn we heel dankbaar om.
Jill Peeters schonk haar eigen telescoop aan het project. Dit werd geschonken aan de Thomas Moore hogeschool in Mechelen; opleiding leerkrachten.
Er kwam ook een eigen website met alle mogelijke info, filmpjes en foto albums. En intussen is het project aanwezig in 30 landen. Zie bijgevoegde PDF.
En het is nog steeds zo dat ENKEL telescopen worden gedoneerd (we doneren deze nu inderdaad gratis) als we zekerheid hebben dat deze effectief worden gebruikt. Daarvoor hebben we de zeer gewaardeerde hulp van de mensen van UNAWE van de Universiteit Leiden.
Dirk Frimout verzorgt ruimtevaartlessen via Youtube in neh Nederlands, Frans en Engels. Ook dit gaat met het project de wereld rond. Hier zie je de Nederlandstalige intro.
Wie een gift wil doen, hier vind je de nodige info. Wees ervan overtuigd dat iedere cent goed wordt besteed! Wie een volledige telescoop (130 euro) betaalt krijgt ook de naam aan een telescoop verbonden. De telescoop is inderdaad iets duurder dan in het begin, maar de 80mm werd vervangen door een 90mm én er is een totaal nieuwe montering. Veel stabieler en vooral veel sterker.
Hie zie je de nieuwe montering in werking.

Reageer