De Werkgroep Ruimtevaart groepeert VVS-leden die zich interesseren in de ruimtevaart. Anderzijds proberen we op allerlei manieren over ruimtevaart te vertellen en te schrijven.

U bent hier

Nieuws Uit De Ruimtevaart - Week 2013/29 & 30 -160

Ziehier een beknopt overzicht  van de ruimtevaartactualiteit:

In de voorbije 14 dagen waren er twee lanceringen nl. van de Amerikaanse militaire geostationaire satelliet WGS  6 (Wideband Global  SATCOM) op 8 augustus vanuit Florida en van het Japanse ruimtevrachtschip HTV-4 (alias Konoturi-4) op 3 augustus, dat op 9 augustus aanmeerde aan ISS.  Aan boord bevindt zich de 34 cm grote en 1 kg wegende androïde robot KIROBO.    WGS-6 en HTV-4  en KIROBO

Er werd ook veel aandacht besteed aan de eerste verjaardag van CURIOSITY op het MARS-oppervlak op 6 augustus.   CURIOSITY  en Dé Happy Birthday-video 

Reeds meer dan honderdduizend kandidaten kandidaat voor een one-way ticket  in 2022 naar Mars (Mars One)

Een info-grafiek van de  NASA-plannen tot 2030

Toemaatjes:

- het voortreffelijk ruimtevaart – en sterrenkunde maandblad GUIDESTAR uitgegeven door de Oostendse Astro Event Group  is elke maand gratis te downloaden.

 - de ruimtevaartvereniging  American Astronautical Society brengt tweemaandelijks hun tijdschrift Space Times uit.  Gratis te downloaden!

- op de ESA-website vind je veel  video’s:  de recenste geeft een antwoord op de vraag “hoe vaak wassen de astronauten in het ISS hun kledij?”

- talrijke interessante berichten over ruimtevaart en sterrenkunde vind je dagelijks op ASTROBLOG.NL

Nog een opperbeste voortzetting van jullie zomerse activiteiten en volgende week krijg je de NUDR  weer  van Koen.

Vele ruimtevaartgroeten,

Arthur Schoeters

Deel deze pagina

Reageer