U bent hier

35 ste JVS/VVS Weekend

35 ste JVS/VVS Weekend

35ste JVS/VVS-weekend: 2-3 oktober 2021

Het vijfendertigste JVS/VVS-weekend gaat door in Vayamundo (Zeedijk 290-330, 8400 Oostende). De grote lijnen van het programma zijn ondertussen vastgelegd.

 

Programma

Op zaterdag 2 oktober 2021 zijn de deuren geopend vanaf 9.30 h en is er mogelijkheid tot het bezoeken van de (commerciële) standen. In de voormiddag zijn ook reeds enkele bijdragen gepland.

Zowel op zaterdag als op zondag zal er in de namiddag een aangename afwisseling zijn tussen kortere bijdragen van actieve leden en wat langere uiteenzettingen door enkele prominente gastsprekers.

Op zondagvoormiddag zullen de deelnemers de keuze hebben tussen een bezoek aan het vlakbij gelegen Astropolis (Space Science Center) aan gunsttarief, of het bijwonen van de JVS Trophy Cup.

Het einde van het JVS/VVS-weekend is voorzien op zondag omstreeks 16.30 h.

 

Vijftig jaar JVS

Dit najaar is het vijftig jaar geleden dat de Jongerenvereniging Voor Sterrenkunde werd opgericht in de schoot van de VVS. Tijdens het JVS/VVS-weekend zal hieraan op diverse manieren aandacht besteed worden. Allereerst zullen enkele sprekers voor het voetlicht treden die ‘een verleden’ hebben in de JVS en naderhand professioneel actief zijn geworden rond sterrenkunde, ruimtevaart of aanverwante wetenschappen. Verder zal er op zaterdag in de late namiddag een overzicht in woord en beeld gegeven worden van de rijke geschiedenis van de JVS, waarbij enkele hoofdrolspelers van weleer zullen geïnterviewd worden. Last but not least wordt op zaterdagavond een soort reünie voorzien om bij te praten met oude bekenden, en waarbij een uitgebreide receptie wordt aangeboden.

 

Gastsprekers

Dit jaar hebben we terug het genoegen om diverse hoofdsprekers te ontvangen. Twee daarvan hebben hun ‘roots’ in de JVS:

  • Ir. Peter Grognard (afkomstig uit de JVS-kern Quasar, oprichter van Septentrio en thans Managing Director van het von Karman Institute for Fluid Dynamics).
  • Dr. Bart Vandenbussche (afkomstig uit de JVS-kern Vigilia, oud-JVS-voorzitter, thans verbonden aan het Instituut voor Sterrenkunde, KU Leuven).

De andere gastsprekers zijn:

  • Prof. Dr. Boris Gaensicke (University of Warwick) geeft een uiteenzetting over de zoektocht naar exoplaneten bij witte dwergen.
  • Prof. Dr. Lukasz Wyrzykowski (University of Warsaw) spreekt over “How to find a black hole with gravitational microlensing”.
 

Eigen bijdragen

Het JVS/VVS-weekend wordt zeker zeer boeiend en gevarieerd. Het volledige overzicht van het programma en de volgorde van de sprekers, zullen verschijnen in een volgend nummer van Heelal en op de website van de VVS.

Wie zelf een bijdrage wenst te verzorgen op het JVS/VVS-weekend wordt uitgenodigd zich aan te melden bij secretaris@vvs.be.

 

Overnachting en maaltijden

Overnachtingen zijn mogelijk op basis van één- en tweepersoonskamers in Vayamundo zelf, of op basis van meerpersoonskamer in jeugdherberg De Ploate.

Ontbijt is beschikbaar op de plaats van overnachting. De andere maaltijden (op zaterdag- en zondagmiddag) zijn verkrijgbaar in Vayamundo. Het avondmaal op zaterdag wordt vervangen door een receptie met hapjes. Maaltijden dienen wel vooraf besteld te worden, zowel voor wie overnacht als voor wie niet blijft overnachten.

 

Inschrijvingen

Wellicht wil je ook deze keer het weekend niet missen. Inschrijven gebeurt via het elektronisch inschrijvingsformulier op de website van de VVS (www.vvs.be). Voor meer details en prijzen verwijzen we naar het online inschrijvingsformulier.

Je inschrijving is slechts definitief nadat het secretariaat je formulier én betaling ontvangen heeft.

Alle inschrijvingen met overnachtingen bij Vayamundo dienen binnen te zijn uiterlijk tegen 3 september 2021; voor overnachtingen bij De Ploate is 30 augustus 2021 de einddatum.

Je inschrijving is overigens slechts definitief nadat het secretariaat je formulier én betaling ontvangen heeft.

Inschrijving zonder overnachting blijft ook in de loop van september nog mogelijk.

Wie niet vooraf inschrijft, blijft uiteraard welkom op het JVS/VVS-weekend in Vayamundo; ter plaatse bedraagt de deelnameprijs 15 EUR voor leden (25 EUR voor niet-leden). Vooraf inschrijven is dus voordeliger.

 

Live streaming

Voor wie er de voorkeur aan geeft om niet fysiek aanwezig te zijn of niet in de mogelijkheid is om ter plaatse te komen, wordt ook de optie aangeboden om het JVS/VVS-weekend te volgen via live streaming. Ook daarvoor kan men zich nu reeds registreren.

 

Deel deze pagina

Reageer