U bent hier

38 ste JVS/VVS Weekend

38 ste JVS/VVS Weekend

38ste JVS/VVS-weekend: 5-6 oktober 2024

Het achtendertigste JVS/VVS-weekend gaat door in Floreal Blankenberge (Koning Albert-I-laan 59, 8370 Blankenberge). (Hoewel dit ook in Blankenberge is, is dit niet dezelfde locatie als vorig jaar.)
De grote lijnen van het programma zijn ondertussen vastgelegd.
 

Programma

Op zaterdag 5 oktober 2024 zijn de deuren geopend vanaf 9.00 h en is er mogelijkheid tot het bezoeken van de standen van de sponsors. In de voormiddag zijn ook reeds enkele bijdragen gepland, startend vanaf 10.00 h.

Zowel op zaterdag als op zondag zal er een aangename afwisseling zijn tussen kortere bijdragen van actieve leden en wat langere uiteenzettingen door enkele prominente gastsprekers.

Op zaterdagavond is er uiteraard mogelijkheid voor vrije contactname. De JVS voorziet verder een korte avondactiviteit.

Het einde van het JVS/VVS-weekend is voorzien op zondag 6 oktober 2024 omstreeks 16.30 h.

 

Gastsprekers

Dit jaar hebben we terug het genoegen om meerdere gastsprekers te ontvangen:

  • Prof. dr. Sven De Rijcke (Universiteit Gent) geeft een uiteenzetting met als titel “Op zoek naar het donkere universum met ESA's ruimtetelescoop Euclid”.
  • Prof. dr. Dominic Bowman (Newcastle University) komt spreken over asteroseismologie van zware sterren (en meer bepaald het SYMPHONY project).
  • Dr. Jose Antonio Caballero (Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial, Centro de Astrobiología) geeft een update over het CARMENES-project (al kan dit onderwerp nog wijzigingen in functie van andere sprekers).

 

Eigen bijdragen

Het JVS/VVS-weekend wordt zeker zeer boeiend en gevarieerd. Het volledige overzicht van het programma en de volgorde van de sprekers, zullen verschijnen in een volgend nummer van Heelal.

Voor de kortere bijdragen zijn reeds diverse onderwerpen voorzien. Wie zelf een bijdrage wenst te verzorgen op het JVS/VVS-weekend wordt uitgenodigd zich aan te melden bij secretaris@vvs.be.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de JVS op zondagvoormiddag de Trophy Cup, een wedstrijd tussen haar kernen.

 

Inschrijvingen

Wellicht wil je ook deze keer het weekend niet missen. Inschrijven gebeurt via het elektronisch inschrijvingsformulier.. De deelnameprijs bedraagt 12 EUR voor leden en 25 EUR voor niet-leden.

Je inschrijving is slechts definitief nadat het secretariaat je formulier én betaling ontvangen heeft.

Wie niet vooraf inschrijft, blijft uiteraard welkom op het JVS/VVS-weekend in Corsendonk Duinse Polders; ter plaatse bedraagt de deelnameprijs 18 EUR voor leden (30 EUR voor niet-leden). Vooraf inschrijven is dus voordeliger.

 

Overnachting en maaltijden

Overnachtingen zijn mogelijk op basis van één- en meerpersoonskamers in Floreal Blankenberge zelf. 

Ontbijt is voorzien op de plaats van overnachting. Alle andere maaltijden (op zaterdag- en zondagmiddag, alsook op zaterdagavond) zijn verkrijgbaar in Floreal Blankenberge. Maaltijden dienen wel vooraf besteld te worden, zowel voor wie overnacht als voor wie niet blijft overnachten.

Voor meer details en prijzen verwijzen we naar het online inschrijvingsformulier.

Wie niet overnacht, kan ook vooraf maaltijden bestellen.

Alle inschrijvingen met overnachtingen dienen binnen te zijn uiterlijk tegen 1 september 2024.

Inschrijving zonder overnachting blijft ook in de loop van september nog mogelijk.

 

Live streaming

Voor wie er de voorkeur aan geeft om niet fysiek aanwezig te zijn of niet in de mogelijkheid is om ter plaatse te komen, wordt ook de optie aangeboden om het JVS/VVS-weekend te volgen via live streaming. Ook daarvoor kan men zich nu reeds registreren.

 

Reageer