Helios - AverbodeHelios is de VVS-afdeling in de ruime omgeving van Averbode

U bent hier

Succes op de Nacht van de Duisternis

Naar jaarlijkse traditie was Helios ook dit jaar aanwezig op de nacht van de duisternis.
We bleven trouw aan de locatie te Langdorp gelegen achter het Wolf Cafe en aan de Demer. De locatie heeft recent een opknapbeurt gekregen met picknick tafels en een gescheiden parking en natuurlijk met een mooi uitzicht op de sterrenhemel.
In totaal waren 7 Helios leden present (Dany, Patrick, Lieven, Bart, Walter, Jacqueline en Pascal) en stelden we 5 telescopen op.
Met een open hemel, de Maan, Mars en Saturnus laag boven de horizon daagden de eerste bezoekers al op nog voor we klaar waren met het opstellen van de apparatuur. De bezoekers bleven daarna aanstromen en we konden zo een 75-tal geïnteresseerden te woord staan en laten genieten van een stukje sterrenhemel. Toppers waren natuurlijk de maan maar ook Mars, Saturnus, de Pleiaden, de Andromeda nevel en Ringnevel.
Dit jaar ook enkele nieuwigheden waaronder Lieven zijn ultrasoon toestel waardoor vleermuizen konden worden opgespoord en Pascal zijn smartphone houder waardoor bezoekers hun eigenste foto van de maan en mars konden maken.
Dany overtrof zichzelf opnieuw en zorgde voor de innerlijke mens met warme choco en zelfgemaakte broodjes. De koude voeten werden daardoor even vergeten.
Omstreeks 22h00 vertrokken we huiswaarts en kon iedereen terugblikken op een geslaagde nacht van de duisternis.

Deel deze pagina

Reageer