Helios - AverbodeHelios is de VVS-afdeling in de ruime omgeving van Averbode

U bent hier

Vergadering 10 maart 2019

De wind waaide uit de goede richting want de actieve leden kwamen letterlijk binnengevlogen. Zelfs tegenwind kon deze vergadering niet stoppen.

Op de agenda stond een rondleiding binnen de abdij door Bart. Het begon met een overzicht van de geschiedenis die startte tweeduizend jaar voor Christus. Na deze inleiding werden de aanwezigen rondgeleid binnen de abdij muren waarbij Bart ons wegwijs maakte in het leven en werken daar. De nodige geschiedkundige anekdotes zorgden voor een kleurrijke namiddag. Het was duidelijk dat de rondleiding door iedereen gesmaakt werd, zeker gezien de duur en de vragen die de kop op staken. Bij een bestaan van meer dan 6 eeuwen horen de nodige anekdotes en ook wat raadsels.

Helaas moest Pascal bij het begin van de rondleiding dringend weg. Een omgewaaide boom zorgde voor de nodige problemen in zijn tuin.

Na de rondleiding werden enkel nog wat kleine puntjes kort behandeld. Zo is er volgende week zaterdag de Nationale sterrenkijkdag. Hierover had Guido in de voormiddag nog een verslaggever over de vloer. Zeker dus de kranten in het oog houden. Voor de kijkavond op 16 maart (vanaf 19h voor het publiek) zullen volgende personen zeker aanwezig zijn met kijker: Dany, Guido, Urbain, Walter. Verder zullen ook Lieven, Jacqueline en Johan komen. Voor Bart is het nog onzeker. Hij is zo al bezet tot 18h30 en zal even terugkoppelen met Jacqueline om te kijken of hij alsnog mee kan rijden. Mocht je naam niet in dit lijstje staan en je wil komen laat dan maar iets weten. Op dit ogenblik ziet het weer er niet zo goed uit maar een week is lang.

Guido bracht even de vieringen van 75 jaar VVS en 100 jaar IAU ter sprake. Deze laatste is in Burssel op 13 april, wel moet je inschrijven voor 15 maart. Dan kijken we al uit naar twee gastsprekers: Koen Geukens op 12 mei naar aanleiding van 50 jaar maanlanding en Jef De Wit op 8 december met het intekenen van de maan.

Daarmee eindigde de vergadering. Een kort verslag zegt in dit geval niets over de inhoud. Bij deze ook nog een extra bedankt aan Bart voor de interessante rondleiding en aan Lieven voor de koffie en het gebak. Volgende afspraak in Langdorp op 16 maart.

Deel deze pagina

Reageer