Helios is de VVS-afdeling in de ruime omgeving van Averbode

U bent hier

Vergadering 12 november 2017

Aangezien de sterrenkijkavonden volgend jaar al in februari gehouden worden werd eerst het formulier overlopen. Er was voornamelijk aandacht voor het promomateriaal.
Vervolgens passeerden er heel wat nieuwsberichten de revue, gebracht door Guido en aangevuld door de anderen.
Guido presenteerde een nieuw geesteskind. Aangezet door het feit dat het vaak gebeurd dat een aantal actieve leden niet aanwezig zijn en de interesse voor de nieuwsberichten toonde hij het eerste exemplaar van de ‘Helios Gazet’. Het gaat om een nieuwsbrief waarbij naast de nieuwtjes ook korte teksten opgenomen kunnen worden die verband houden met waarnemen, korte verslagen van een bezoek (astronomisch of ruimtevaart getint), de kern van een voordracht of zelfs wat basiskennis die een voordracht vooraf gaat. De bedoeling is niet dat verslagen van de vergadering in deze nieuwsbrief worden opgenomen. Guido verklaarde dat het voordeel van een nieuwsbrief eruit bestaat dat er geen vaste oplage moet zijn en ook het aantal pagina’s is niet op voorhand gedefinieerd. De vraag aan de aanwezigen was dan ook of ze deze nieuwsbrief zagen zitten. De opmerkingen waren allen positief te noemen. Wel was er enige bezorgdheid rond de reactie van de VVS en de VVS werkgroepen, vooral als de nieuwsbrief op de website zou gezet worden.).
Dat argument verviel al snel aangezien de nieuwsbrief enkel in pdf-formaat per mail wordt rondgestuurd. Wel zal deze als een extra promotie beschouwd worden. Zo zal het bestaan ervan wel op de site van de VVS aangekondigd worden. Verder kan deze gebruikt worden om aan ledenwinning te doen. Tijdens publieke acties kunnen geïnteresseerden hun mailadres doorspelen (of doorsturen aan Guido. Bij het verzenden van het eerste exemplaar wordt gevraagd of de leden die deze in de toekomst NIET willen ontvangen dat per mail laten weten.
Na dit alles was het tijd voor het aangekondigde jaaroverzicht. Hieronder een lijstje van de gekozen activiteiten.
De vergaderingen blijven behouden op de tweede zondag van elke maand om 14u, uitgezonderd de zomermaanden juli en augustus.
Sterrenkijkdagen: we nemen zoals gewoonlijk enkel deel aan de zaterdag en na wat over en weer gepraat werd besloten om de locatie in Langdorp te behouden.

Deel deze pagina

Reageer