Helios - AverbodeHelios is de VVS-afdeling in de ruime omgeving van Averbode

U bent hier

Zonnekijkdag 2018

Hierbij verslag van onze geweldige zonnekijkdag aan het Moment van de Abdij van Averbode.

In totaal waren we met 9 Helios leden die paraat waren op de zonnekijkdag. We stelden dit jaar een record aantal telescopen op: 3 kijkers met zonnefilters en 3 H-Alfa zonnekijkers. Om iets voor 13h kwamen de eerste Helios medewerkers al aandraven alsook al de eerste geinteresseerde bezoekers. We kregen niet de tijd om onze kijkers op te stellen want menig bezoeker stelde zijn vragen.

We mochten meer dan 200 bezoekers verwelkomen die allen een kijkje namen door een of meerdere opgestelde kijkers. Dany verzorgde het onthaal, de katering, de logistiek en maakte heel wat reklame over Helios waarna de bezoekers naar de kijkers werden doorverwezen. Aan de kijkers kregen we menigmaal een 'wow' te horen en heel wat vragen kregen een deskundig antwoord. Omdat er geen zonnevlekken te zien waren, was een telescoop gericht op het kruisbeeld van de abdij. En ook dit zorgde voor heel wat enthousiasme.

Tegen 18h werd de laatste opstelling afgebroken en konden we allen terugkijken op een supernamiddag. Bedankt Dany, Pascal, Bart, Hans, Urbain, Willy, Lieven, Walter en Patrick

Deel deze pagina

Reageer