Helios - AverbodeHelios is de VVS-afdeling in de ruime omgeving van Averbode

U bent hier

Zonnekijkdag: zondag 6 juli 2014

Een viertal leden van Helios, later aangevuld met nog twee anderen, hoopten, op onze gewone plaats, met veelzeggende naam: herberg Mie Maan, toch een beetje zon te kunnen zien.

Maar al van het begin (13u) leek het toch beter binnen te vluchten en, met het nodige nat voor ons, vanachter het raam het vallende nat buiten te bekijken. En met wetenschappelijke, filosofische en andere gesprekken, de tijd te doen vorderen.

Na de regen, rond 16u, waren er toch opklaringen, of beter openingen tussen de wolken en werden enkele kijkers uit de auto gehaald. De grote Dobson (254 mm) was onmiddellijk klaar en zo zagen we samen met twee (2) niet-leden, toch nu en dan de zonnevlekken, ook met de verrekijker (alles met filter, natuurlijk). De gewone wolken, de sluierwolken en de tijd nodig om alles netjes in beeld te brengen, maakten het wel onmogelijk om met de Lunt H-alfakijker iets te zien. Jammer.  Er waren nog een drietal geïnteresseerden, maar die kwamen tijdens de bewolking. Een interessante samenkomst van Helios, maar we kunnen dit moeilijk een geslaagde zonnekijkdag noemen.

Enkele sfeerbeelden in het fotoalbum: http://www.vvs.be/afdelingen/helios-averbode/zonnekijkdag-zondag-6-juli-2014-0

 

Deel deze pagina

Reageer