ASH Polaris HerentalsPolaris is een Herentalse vereniging waar jong en oud welkom zijn. Vrijwel elke week komen we op vrijdagavond bij elkaar om samen onze hobby te beleven.

U bent hier

Vergaderingen juni 2018

Ook in juni hebben we 2 vergaderingen waar iedereen meer dan welkom is.

Op vrijdag 01/06, Stofstormen op Mars: Op vrijdag 27 juli is Mars in oppositie met de Zon. Hierdoor is de planeet goed zichtbaar. Maar er is meer, in de maand juli start het stofstormseizoen op onze buurplaneet. Een ideaal moment om ook hier even bij stil te staan. Hoe ontstaan deze stormen? Zijn ze zoals hier op aarde? Kan je ze zien? Guido vertelt er deze avond uitgebreid over.

Op vrijdag 08/06, Hoe neem ik vallende sterren waar: Elke nacht zijn er vallende sterren (meteoren), maar de ene keer zie je er enkele een andere keer heel veel… In augustus en oktober zijn de omstandigheden (geen maan) ideaal om heel veel van deze vallende sterren te zien en dit gewoon vanuit je tuin of vanop je terras. Maar wanneer kijk je best? Hoe kijk je best? Heb je speciaal materiaal nodig? Kan je er foto's van nemen? Tijdens deze lezing vertelt Jan je er alles over. 

Beide vergaderingen starten om 20u, zijn gratis en gaan door in het Koetshuis. Dit laatste kan je vinden in het Park Van Hilst (Herentals), bereikbaar via de Nieuwstraat.

Deel deze pagina

Reageer