ASH Polaris HerentalsPolaris is een Herentalse vereniging waar jong en oud welkom zijn. Vrijwel elke week komen we op vrijdagavond bij elkaar om samen onze hobby te beleven.

U bent hier

Vijftig jaar geleden - De eerste maanlanding: Apollo 11 Event.

Op 20 juli zal het exact 50 jaar geleden zijn dat Apollo 11 op de maan landde, een ideaal moment om de vlucht van Armstrong, Aldrin en Collins te herbeleven. Er is de indrukwekkende lancering van de machtige Saturnus V waarna een driedaagse reis naar de maan volgde. Toen de capsule in een baan om onze naaste buur kwam, maakte de maanlander zich los. We volgen van minuut tot minuut de spannende afdaling naar het oppervlak. Waarom waren er plots computeralarmen? Waarom landde de twee astronauten niet op de voorziene plaats? Uiteraard bekijken we ook wat er allemaal volgde na de eerste stap op de maan zoals het planten van de vlag maar ook het verzamelen van allerlei bodemmonsters.

Het event gaat door op zaterdag 20 juli tussen 14 en 18 uur in de Lakenhal (Grote Markt, Herentals). Inkom is 10 euro (leden van ASH Polaris en de Vereniging Voor Sterrenkunde betalen slechts 5 euro). Inschrijven is verplicht en kan via dit formulier: https://forms.gle/SpT1N9v7cjpvsZRx8

 

Het weekend eerder (zaterdag 13 en zondag 14 juli) organiseert ASH Polaris ook een tentoonstelling over 50 jaar Apollo. Meer info via deze link.

Deel deze pagina

Reageer