Polaris is een Herentalse vereniging waar jong en oud welkom zijn. Vrijwel elke week komen we op vrijdagavond bij elkaar om samen onze hobby te beleven.

U bent hier

Yuri's Night - zaterdag 11/04/2020

Dit jaar vieren we op zaterdag 11 april 2020 Yuri’s Night terug iets uitgebreider. Vanaf 15 uur kan u bij ASH-Polaris luisteren naar 2 voordrachten.

  • Gastspreker 1:  Koen Geukens is Werkgroepleider Ruimtevaart en tevens lid van onze vereniging, Hij zal het hebben over de mogelijkheden op het vlak van ruimtetoerisme. Dat kan met een klein sprongetje boven de 80 km, maar je kan ook een toertje rond de Maan plannen.
  • Gastspreker 2: Sarah Baatout is hoofd van de ‘Radiobiology Unit’ bij het Belgisch Nucleair Onderzoekscentrum te Mol. Haar afdeling doet onderzoek naar straling op de gezondheid in diverse gebieden van kanker, ruimtebiologie, biomarkers, hartrisico’s, deeltjestherapie, immunologie, ….  Ze won in 2018 de BeSpace Award Personality of the Year. Zij komt spreken over de gevaren die een ruimtevaarder op weg naar Mars kan tegengekomen. Met uiteraard de nadruk op de gevolgen van de opgelopen straling. 

Deze activiteit gaat door in het Koetshuis (Stadspark, Herentals). De inkom bedraagt 5€, indien je lid bent van ASH-Polaris of de VVS, of als je beschikt over een vrijetijdspas uit Herentals bedraagt de inkom 2,5€.

Inschrijven voor deze namiddag is verplicht via https://forms.gle/n72YwkVTjHaUUJd36

Reageer