U bent hier

Nacht van de Duisternis 2019

We hebben lang getwijfeld om het event te laten doorgaan vanwege de slechte weersverwachtingen, maar beslisten er toch voor te gaan. Achteraf gezien was dit de juiste beslissing. 
 Met 26 inschrijvingen vooraf wisten we dat de opkomst vrij goed zat. Geen topjaar, maar op zich interessanter voor de aanwezigen, omdat elk individu zo meer aandacht kan krijgen.We volgden ons stramien dat we ook de voorbije jaren gebruikten: samenkomst van de ingeschrevenen aan de parking in het centrum van Wuustwezel om van daaruit een geleide wandeling rondom het dorp te maken. Het Uilenpad is 7,8 km lang en leidt langs bossen, weiden, rustige woonstraten en ons observatorium in aanbouw.
Daar stonden dan enkele telescopen opgesteld die de mensen kunnen gebruiken nadat hun ogen tijdens de lange wandeling aan het duister zijn gewend. 
 De timing was goed: toen de wandelaars aan onze waarnemingspost toekwamen, waren er net enkele gaten in het wolkendek waar de Maan te voorschijn kwam.Nadat iedereen daar naar had kunnen kijken, trok het weer wat dicht aan de zuidoost-kant, maar niet veel later werd Saturnus zichtbaar en was er voldoende tijd voor iedereen om ook hiernaar te kijken.De laatste bezoekers zijn tot 22:30 blijven plakken. Dan kon alle materiaal weer worden opgeborgen voor de volgende keer.

Reageer