U bent hier

globeproject - prijsuitreiking

Op 8 mei werd de prijsuitreiking georganiseerd van het globeproject van AW Mercator in samenwerking met de gemeente. Eerst komen er vier sfeerfoto's, dan volgen er twee foto's van de weging voor de derde prijs. Want twee klassen, klas 5b van de Sint-Petrusschool van Bazel en het vijfde leerjaar van de Mercatorschool van Rupelmonde behaalden beide evenveel stemmen. In dit geval werd voorzien dat de zwaarste globe het zou winnen van het lichtere model. En het was duidelijk dat deze van de Mercatorschool een pak zwaarder was. Ze wonnen een sterrenschijf.

De tweede prijs ging naar het vijfde studiejaar van de basisschool Onze-Lieve-Vrouw uit Kruibeke, en zij wonnen het boek "Dagelijksleven in het ISS" van Frank De Winne alsook een sterrenschijf.

De eerste prijs ging naar de klas 5a van de Sint-Petrusschool in Bazel, zij wonnen een bezoek aan QinetiQ Space NV alsook een sterrenkaart. De overhandiging van de prijs ziet u op de zevende foto.

Alle klassen die hebben deelgenomen, de winnende klassen inbegrepen, ontvingen het boekje "Ik ontdek de sterrenhemel" zoals u ziet op de achtste foto.

Nadien kregen alle leerlingen een drankje aangeboden door de gemeente.

Wij hopen dat van al deze leerlingen er toch enkele zullen zijn die zich in sterrenkunde gaan interesseren.

 

J. Pauwels,

AW Mercator

 

NB: de foto's zijn van Veerle Heyman.

Reageer