De Sterrenjutters is een VVS-afdeling in Koksijde, ontstaan in de schoot van het Duinenhuis, het natuur en educatief centrum in Koksijde.

U bent hier

De Sterrenjutters - Koksijde

De Sterrenjutters is een VVS-afdeling in Koksijde, ontstaan in de schoot van het Duinenhuis, het natuur en educatief centrum in Koksijde.Op het dakterras van dit gebouw staat er sedert 2014  een splinternieuwe sterrenwacht "De Sterrenjutter".

Deze sterrenwacht huisvest een Celestron C11 Edge HD telescoop op een vorkmontering.

Verder beschikken wij over een Celestron C8 kijker, een Lunt 50mm Halpha kijker en een 35mm Lunt Halpha kijker op een Celestron AVX montering.

Voor de astrofotografen hebben wij een Atik Titan CCD camera, een Atik Infinity camera en een ASI 224 MC planeten camera.

Iedereen kan lid worden van onze afdeling en lidgeld bedraagt 15,00€. Iedere 1ste vrijdag van de maand om 19:30 is er een voordracht over sterrenkunde, ruimtevaart, weerkunde enz...

Ingang leden €5,00 - niet leden betzlen €7,00.

 

De sterrenwacht is bij helder weer open de 2de en 3de vrijdag van de maand vanaf 20:00

In de maanden juli en augustus is de sterrenwacht iedere dinsdag en donderdag open tot middernacht tijdens de soireé aan zee.

Toegang gratis.

Ook bij speciale hemelverschijnselen openen wij de sterrenwacht.

Ook kan een groepsbezoek gereserveerd worden via deze link. https://www.duinenhuiskoksijde.be/nl/aanbod-gidsbeurten-volwassenen

Wil je lid worden van onze afdeling surf dan naar www.desterrenjutters.be en vul het formulier in.

Tot dan

Emmanuel Fabel

Voorzitter