De Sterrenjutters is een VVS-afdeling in Koksijde, ontstaan in de schoot van het Duinenhuis, het natuur en educatief centrum in Koksijde.

U bent hier

De Sterrenjutters - Koksijde

De Sterrenjutters is een VVS-afdeling in Koksijde, ontstaan in de schoot van het Duinenhuis, het natuur en educatief centrum in Koksijde.Op het dakterras van dit gebouw staat er sedert 2013  een splinternieuwe sterrenwacht "De Sterrenjutter".

Deze sterrenwacht huisvest een Celestron C11 Edge HD telescoop op een vorkmontering.

Verder beschikken wij over een Celestron C8 kijker, een Lunt 50mm Halpha kijker en een 35mm Lunt Halpha kijker op een Celestron AVX montering.

Voor de astrofotografen hebben wij een Atik Titan CCD camera, een Atik Infinity camera en een ASI 224 MC planeten camera.

Iedereen kan lid worden van onze afdeling en lidgeld bedraagt 10,00€. Iedere 1ste vrijdag van de maand is er een voordracht over sterrenkunde, ruimtevaart, weerkunde enz...

De 3de vrijdag van de maand is de sterrenwacht open voor het grote publiek en dit van 20:00 tot 23:00.

Toegang gratis.

In de maanden juli en augustus is de sterrenwacht iedere donderdag open tot middernacht tijdens de soireé aan zee. Ook bij speciale hemelverschijnselen openen wij de sterrenwacht. Ook kan een groepsbezoek gereserveerd worden via desterrenjutters@gmail.com

Wil je lid worden van onze afdeling surf dan naar www.desterrenjutters.be en vul het formulier in.

 

Tot dan

Emmanuel Fabel

Voorzitter