Helios is de VVS-afdeling in de ruime omgeving van Averbode

U bent hier

Helios vergadering 12 september 2021

Het is de eerste “face to face” bijeenkomst van Helios sinds maart 2020. Met dank ook aan Bart voor de gastvrijheid en dat we terug in de Abdij van Averbode mogen afspreken.

Twee, mogelijks nieuwe leden, Luc en José, waren aanwezig en maakten kennis met de rest van de Helios groep.

Zowel Lieven als Pascal hadden hun telescopen mee en stelden deze op. Lieven zette zijn Lunt (H-alfa) op, waarmee we enkele mooie grote protuberansen konden waarnemen. Daarna konden we zonnevlekken waarnemen met Lieven zijn refractor. Een Ca-K lijn filter werd uitgeprobeerd maar door de bewolking konden geen waarnemingen hiermee worden uitgevoerd.

Pascal stelde zijn gewone kijker op maar met in een fotografische opstelling. Er werden verschillende foto’s gemaakt in het visuele als in OIII.

Er werd heel wat bijgepraat, vragen gesteld en beantwoord. De tijd vloog dan ook snel voorbij en voor we het wisten was het 17h00. Een geslaagde eerste post-corona vergadering.

Komende activiteiten:

  • 35ste JVS/VVS-weekend op 2-3 oktober 2021 en gaat door in Vayamundo (Zeedijk 290-330, 8400 Oostende). Voorlopige deelnemers: Dany, Walter, Guido en Pascal
  •   Helios vergadering op 10 oktober 14h-17h - Zaterdag 13 november vanaf 19h00 Nationale sterrenkijkdagen. Helios staat paraat in Langdorp achter het Wolfscafé.

Reageer