Helios is de VVS-afdeling in de ruime omgeving van Averbode

U bent hier

Helios vergadering 14 mei 2023

Aanwezig: Jacqueline, Lieven, Johan R, Bart, Guido, Walter, Leo, Dany, Dirk, Patrick W, Pascal

Noteer alvast volgende Helios activiteiten 2023:

  • 13 augustus 2023: waarneming Perseïden en bedekkingsvariabelen;
  • 28 oktober 2023 : sterrenkijkdag met gedeeltelijke maansverduistering;
  • 9 november: waarneming overdag van bedekking van Venus door de maan;

 

Ondanks een zonnige namiddag mochten we tellen op een grote opkomst. Bij de start van de vergadering wordt het bezoek van 13 mei aan ATT – Essen kort toegelicht. Pascal heeft kortingskaarten meegebracht en uitgedeeld van oa. Bresser.  Leo heeft zijn nieuwe telescoop opgesteld maar stelt de vraag of het normaal is dat de montering enkel naar links en rechts beweegt en niet op en neer. Walter zal dit samen met Leo bekijken.

 

Guido begint daarna aan zijn interactieve uitzetting over Aarde, Maan en Zon. Deze presentatie is typisch voor een doelgroep van 7-10jarigen. Er worden leuke weetjes besproken bij zowel het onderwerp van Aarde, Maan en Zon.  Daarnaast geeft Guido heel wat tips om de interactiviteit te bevorderen. De presentatie komt op het geschikte moment gezien Helios de vraag heeft gekregen voor een voordracht voor het 3de leerjaar. Johan R zal hiervoor contact opnemen met de school en betrekt hierbij Guido, Jacqueline en Dany.

 

Ter promotie van de zonnekijkdag op zondag 2 juli zal Dany zijn bestaande video aanpassen met foto’s van afgelopen jaar en deze op “Uit in Vlaanderen” linken. Mercie Dany!

 

Bij en na de koffie kon iedereen gezellig bijpraten en zo werd het al snel 17h00. Voor de volgende vergadering van zondag 11 juni is er nog geen agenda afgesproken. Onderwerpen mogen zeker doorgegeven worden.

 

Pascal

 

 

Reageer