Leo Deinze is een vereniging van amateur astronomen voor iedereen die geinteresseerd is in sterrenkunde.

U bent hier

Zonnekijkdagen 07/07/2013 - Leo Deinze

07/07/2013 - Een dag vol zon.

Letterlijk en figuurlijk, een prachtige dag op onze thuisbasis, De Brielmeersen in Deinze. Onder massale belangstelling van de aanwezigen, speciaal hiervoor afgezakt of toevallig aanwezig, heeft iedereen genoten van het spektakel.

Het publiek werd dan ook verwent met verschillende mogelijkheden om de zon te bewonderen. Ondanks de kleine afdeling hadden zij de beschikking over maar liefst 6 telescopen om moeder Zon te bewonderen. Gaande van visueel licht waar de talrijke zonnevlekken mooi tot hun recht kwamen, tot in het H-Alfa spectrum waar men het schouwspel van de zonnevlammen kon waarnemen. Dit alles in diverse vergrotingen van de volledige zonneschijf tot de live opname in scherm vullende vergroting.(zie foto)

Behalve het visuele schouwspel konden de bezoekers genieten van een gedegen uitleg van wat zich op de zon afspeelt en hoe de astronoom zijn waarnemingen doet. De belangstelling was groot zowel bij groot als klein. Bij velen is de interesse gewekt naar meer

Bedankt aan iedereen die meewerkte, hopelijk zullen deze activiteiten hun vruchten voortbrengen en de wetenschap-astronomische vonk doen overspringen.

De Leeuwen

Reageer