De Limburgse ZonWaarnemers (LZW) bestaat uit amateurastronomen die op regelmatige basis de zon waarnemen. De werkgroep werd in 2005 opgericht.

U bent hier

Zonnekijkdag in Genk

Voor de Limburgse ZonWaarnemers was deze zonnekijkdag een feesteditie. Het was de 5de keer dat we de zomervakantie inzetten met een zonnekijkdag.

We zorgden voor een ruim aanbod aan activiteiten. In totaal konden de bezoekers deelnemen aan 9 verschillende activiteiten. Om alles vlot te laten verlopen, hadden we een parcours uitgestippeld. Bezoekers konden met de infogids in de hand het parcours doorlopen. Op deze manier zorgden we ervoor dat de bezoekers in kleine groepjes aan de activiteiten konden deelnemen zodat er nooit een overrompeling was bij een activiteit.

Naast het waarnemingsplatform verzorgde de LZW, samen met jeugdvereniging Descartes, enkele workshops. Petra Vanlommel van het STCE gaf een boeiende lezing over het ruimteweer en de Belgische Proba II satelliet. Met een affichetentoonstelling legden we de bezoekers uit hoe een zonwaarnemer er voor zorgt dat je veilig op je vakantiebestemming raakt.
Als laatste activiteit konden de bezoekers plaatsnemen in de zetels van de Cosomdrome voor de 360° show 'Secrets of the sun'.

En Roel vrolijkte het geheel op als zonneman met zijn mime-act.

Ondanks het tegenvallende weer mochten we toch 240 bezoekers verwelkomen.

Een beknopt fotoverslag kan je bekijken op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/limburgsezon

Reageer