VVS-Scheldeland verzorgt de lokale werking van de VVS in de ruime regio Wetteren - Overmere - Zele - Lokeren. Elke maand een bijeenkomst met tal van interessante activiteiten.

U bent hier

Scheldeland - Waasland

Over VVS Scheldeland

Elke maand voorzien we rond de periode van volle maan een interessante spreekbeurt. Die wordt meestal voorafgegaan door een hemeljournaal waarin de komende hemelverschijnselen worden toegelicht.
Zoals altijd is er ook ruimte voor het tonen van eigen werk: waarnemingen, ervaringen, foto's, schetsen, boekbesprekingen, nieuwe aankopen, enz. Naast onze maandelijkse bijeenkomsten zijn er ook een aantal publieke sterrenkijkavonden voorzien. Raadpleeg onze Agenda voor de data.

Activiteiten

U kan natuurlijk ook steeds langskomen op één van onze activiteiten. Neem gerust eens contact op om langs te komen op onze afdelingsavonden, of op de publieksavonden. Onze publieksavonden kunnen van geval per geval doorgaan op verschillende plaatsen. In beide gevallen kijkt u toch best onze Agenda na, plaats en tijdstip van de activiteit staan steeds vermeld.

Mocht u ons tegenkomen tijdens het sterrenkijken, op een andere plaats of een andere bijeenkomst, aarzel dan niet om ons even aan te spreken. Al onze leden zijn zeer geïnteresseerd om andere mensen wegwijs te helpen in onze boeiende hobby. We verzorgen ook graag begeleide publieke sterrenkijkavonden in ons werkgebied (Berlare - Kalken - Lokeren - Overmere - Wetteren - Zele), waarbij we de bezoekers wegwijs maken in de sterrenbeelden met de telescoop en verrekijker.

Contact

U kan op verschillende manieren contact opnemen. Allereerst is er de mogelijkheid om een mail te sturen naar scheldeland@vvs.be . Het voordeel hierbij is dat wij deze kunnen beantwoorden op korte termijn en op het gepaste ogenblik. Onze afdeling is namelijk samengesteld uit vrijwilligers die overdag dikwijls gaan werken zijn. Dagelijks wordt er echter nagegaan of er geen vragen of berichten binnenlopen via onze mailserver. Ook in vakantieperiodes voorzien wij een beurtrol om u te garanderen dat u binnen de beste termijn een antwoordje terug krijgt.