Sterrenwacht AltaïrSterrenwacht Altaïr is actief in het SMAC te Runkelen. Je kan er maandelijks terecht voor een avondje waarnemen of een praatje, zoals vermeld in de Agenda.

U bent hier

InOMN - International Observe the Moon Night

 

Logo InOMN

Sterrenwacht Altair neemt deel aan het wereldwijde evenement “International Observe the Moon Night” (InOMN) onder de titel Internationale Maanobservatienacht. Dit gaat door in Het Vinne op 22 september 2012 om 20u30.

We zetten enkele telescopen op en richten die op de maan. Je krijgt de kans de spectaculaire kraters, gebergten, rillen en mare op de maan te zien door een telescoop. Ondertussen proberen we al je vragen over de maan te beantwoorden. Weet jij waarom je altijd dezelfde kant van de maan zien en nooit de achterkant? Bezoek zeker ook de webpagina’s van http://observethemoonnight.org/ en verneem hoe dit initiatief tot stand gekomen is.

Als de wolken of slecht weer onze plannen niet dwarsbomen hopen we je ontmoeten in het Proviciedomein Het Vinne, Ossenwegstraat 70 te Zoutleeuw op 22 september 2012 vanaf 20:30. De maan-waarnemingen beginnen rond 21:30. De toegang is gratis.

Zie ook:

Deel deze pagina

Reageer