Tycho is één van de werkgroepen van de Cosmodrome in Genk. In deze werkgroep kan iedereen terecht die zin heeft in het waarnemen van de sterrenhemel. Iedereen is welkom!

U bent hier

Eerste waarnemingsavond

Op woensdag 14 november vond de allereerste waarnemingsavond plaats. We verzamelden omstreeks 19u30 in de Descarteszaal van de Cosmodrome.
Ruben gaf een korte introductie en lichtte de werking van de werkgroep toe:Het is de bedoeling om elke tweede woensdag van de maand samen te komen om samen de sterrenhemel te verkennen. Om te kunnen waarnemen is er natuurlijk een heldere hemel nodig. Bij minder goed weer gaat de waarnemingsavond sowieso door en wordt er een vervangprogramma voorzien. Dus ook als het bewolkt is, loont het de moeite om langs te komen want het vervangprogramma heeft tot doel iets bij te leren.
Het lidmaatschap van Tycho is inbegrepen in het abonnement van de Cosmodrome. Twijfel jenog of deze werkgroep iets voor jou is, geen probleem: je kan drie keer deelnemen zonder lid tezijn van de Cosmodrome.
Last but not least: Tycho is tweerichtingsverkeer. Heb je voorstellen i.v.m. onderwerpen voor hetvervangprogramma, workshops, uitstappen,... feedback is altijd welkom!

Aangezien dit onze allereerste bijeenkomst was, namen we de tijd om met elkaar kennis temaken.

De weergoden waren ons gunstig gezind. Een heldere hemel zorgde er voor dat we naarhartenlust konden waarnemen.

Reageer