JVS Gentser is de jeugdwerkgroep van Volksterrenwacht Armand Pien in Gent. Om de twee weken komen we samen om plezier te beleven aan onze gezamenlijke hobby!

U bent hier

Gentiliakamp

Gentiliakamp 2019 - Champagne 

Deze zomer trokken we samen met Vigilia, onze collega's uit Brugge, op kamp naar Champagne.

Tegen alle verwachtingen in hebben we bijna elke avond kunnen waarnemen! We trokken dan met onze matjes en telescopen naar het waarnemingsveld, waar we onmiddellijk onder de indruk waren van de prachtige Melkweg. Bij ons in Vlaanderen kan je hem bijna nergens meer zo mooi zien. Daarbij zagen we geweldig veel vallende sterren, satellieten, Iridium Flares en ook het ISS passeerde enkele keren!

We leerden ook heel wat nieuwe objecten waarnemen zoals ET in Cassiopeia, we fristen onze sterrenbeelden weer op en zagen ook oude bekenden terug zoals Saturnus met zijn ringen, Jupiter en zijn maantjes...

Er was natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Zo bezochten we een brouwerij, een oorlogsmuseum, een dam, een kasteel, speelden we een stadspel in Weywertz en maakten een wandeling tot aan een waterval! En wanneer we weer eens in het vakantiehuisje waren, konden we uitrusten bij onze geliefde varkentjes: Napoleon en Varkie.

We lanceerden natuurlijk ook onze raketjes, wat ofwel een succes was, ofwel spectaculaire filmpjes opleverde. We leerden heel wat bij tijdens de presentaties, zo zijn we nu echte zwartegatenkenners!

Bovendien wonnen we onze eerste Bramquiz en probeerden zoveel mogelijk sterren te veroveren tijdens het rodedraadspel.

Het was een zeer geslaagd kamp, we hebben veel plezier gehad en veel nieuws bijgeleerd! Wij kijken alvast uit naar volgend jaar!

Reageer